Ondřej Kuchař
16. prosince 2020 • 16:52

Hokejisté v bublině uvidí jen hotel a stadion. V prvním útoku začne Kaše

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemůžou nikam. Hokejová reprezentace je v Moskvě izolovaná v hotelu. Vánoční krásy ruské metropole uvidí maximálně z autobusu po cestě za zimák. „Je to škoda, ale jsme tady kvůli hokeji,“ krčí rameny útočník David Kaše. Právě on povede reprezentaci z pozice prvního centra do čtvrtečního utkání s Finskem. Kvůli problému s hraničními hodnotami testu na COVID-19 vynechal dva tréninky Radan Lenc, ale po negativním kontrolním testu se znovu připojil k týmu.



V pondělí přistáli v Rusku. Všichni hráči i členové realizačního týmu museli mít s sebou negativní koronavirový test. Hned po příletu je pak odběrové martyrium čekalo znovu. V letištní hale ještě před nástupem do autobusu se podrobili dalšímu testu. Pak odjeli do hotelu. Včera si poté střihli dvoufázový trénink – jeden ráno, druhý večer.

Ubikaci jinak opustit nemůžou. Stejně jako na listopadovém Karjala Cupu ve Finsku bude i v Moskvě národní tým pobývat v uzavřené bublině. „Tréninky, meetingy, regenerace, odpočinek. Večer pak před spaním na chvíli videohry. Jinak se toho moc dělat nedá,“ popisuje David Kaše, útočník Philadephie Flyers, který aktuálně působí v Karlových Varech.

„V Moskvě jsem poprvé, ale zatím jsem viděl jen letiště a zimák. Bohužel není šance se někam podívat. Jen z autobusu jsme viděli, jak je město hezky vánočně vyzdobené,“ říká Kaše.

Právě třiadvacetiletého útočníka plánuje kouč Filip Pešán postavit do středu elitního útoku po bok Andreje Nestrašila a Dmitrije Jaškina, nejlepšího střelce KHL. „Jsem strašně rád, že mi trenéři dali důvěru a budu si moct zahrát s dvěma zkušenými hráči z KHL. Těším se na to, snad nám to bude klapat,“ usmívá se.

Hlavně od Jaškina se očekávají branky. Kaše s Nestrašilem by mu měli šance připravovat. „Dima má neskutečný čich na góly. Má parádní střelu, zároveň ale umí přitvrdit. Je hodně silový, takový buldok. Umí hrát dobře na brankovišti, dovede to tam ale napálit i z mezikruží. Skvělý komplexní hokejista,“ popisuje ho Kaše, který je nakonec jediným hráčem NHL v české nominaci. Detroit zakázal účast Filipům Hronkovi a Zadinovi, Boston pak Jakubům Laukovi a Zbořilovi. Obléct národní dres nemohl ani Lukáš Jašek (Vancouver).

Tým je přes problémy s testem kompletní

Stejně jako ve Finsku, i tentokrát reprezentaci potkal problém s výsledky testu na COVID-19. Všichni hráči jím prošli. Až na jednoho, útočníka Liberce Radana Lence. „Půl hodiny před tréninkem mu řekli, že se ho zúčastnit nesmí. Není vyloženě pozitivní, ale měl nějaké hraniční výsledky, tak nebyl vpuštěný na led,“ popisoval po ranním tréninku trenér Pešán.

„Všichni ostatní jsou naštěstí negativní,“ oddechl si Pešán. V úterý odpoledne se jako poslední k týmu připojil obránce David Sklenička z Jokeritu Helsinky, který ještě v pondělí hrál zápas KHL v Kazani. Ve středu se pak na základě negativního výsledku kontrolního testu ukázalo, že se může k týmu opět připojit i Lenc.

Národní mužstvo čekají postupně zápasy s Finskem, Ruskem a Švédskem. Všechny se odehrají v brzkých odpoledních časech či dokonce nezvykle už dopoledne. „Je to fajn. Lepší než hrát večer, kdy bychom museli tvrdnout celý den v hotelu. Takhle to rychle uteče. Ráno si dáme rozbruslení, pak možná na chvíli spánek a na halu,“ dodává Kaše.

S výjimkou zápasů domácí sborné se zbylá utkání odehrají v moskevské CSKA Areně bez diváků.

Jak tým trénoval?
Šustr, Mašín
Knot, Vitásek
Košťálek, Pýcha
Gazda
Jaškin, Kaše, Nestrašil
Radil, Sedlák, Šťastný
Mandát, Jašek, Rousek
Zdráhal, Zbořil, Lakatoš
Kodýtek, Blümel

program Channel One Cupu:

čtvrtek 12.30: ČESKO-Finsko

sobota 13.30: ČESKO-Rusko

neděle 9.00: ČESKO-Švédsko

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud