Miroslav Horák
Premium
8. března 2022 • 04:50

Eliáš o repre: Jalonen? Dobrá volba. Už patříme do kategorie Švýcarů a Němců

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě to není definitivní, byť na hokejovém ústředí se to bere za hotovou věc. Kari Jalonen převezme národní tým, k ruce dostane Miloslava Hořavu, třetím do party by mohl být Pavel Gross z Mannheimu. Každopádně, nová etapa dění v české reprezentaci je na spadnutí. „Dobrá volba,“ míní v rozhovoru pro iSport Premium Patrik Eliáš, po Jaromíru Jágrovi nejproduktivnější Čech v historii NHL.



Domácí hokejová scéna se pomalu připravuje na převratné řešení personální otázky někdejší národní pýchy. Reprezentace se podle všeho ujme finský specialista, jasno má být nejpozději 17. března, kdy má nové velení projít schvalovacím procesem výkonného výboru ČSLH.

Co si myslíte o chystaném kroku?
„Líbí se mi to. Všechno to jsou zajímavá jména. Cizinec v čele národního týmu mi nevadí. Hokej je kosmopolitní, moderní odvětví, kluci jsou z různých angažmá zvyklí na zahraniční trenéry. Jazyková bariéra postupně mizí, ovládají angličtinu. S uvažovaným nástupem Kariho Jalonena nemám nejmenší problém. Sám jsem zažil spoustu zahraničních koučů, v cizině narazíte na hromadu kvalitních. Ale takoví jsou i u nás doma. Za tím si stojím.“

Miloslava Hořavu na rozdíl od Jalonena dobře znáte, viďte?
„Jasně. Miloš je vynikající trenér, zažil jsem ho, je to správnej chlap. Hokejové

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud