8. dubna 2022 • 21:09

Podruhé to s Rakušany bylo těžší. Při výhře 4:1 se „blüskel“ útočník Dynama

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné komplikace se nekonaly. Česko si poradilo s Rakouskem i podruhé, ve dvojzápase mu nastřílelo celkem 9 gólů. Druhé utkání v Linzi národní tým ovládl 4:1. Dvěma góly se blýskl útočník Matěj Blümel, který nastupoval v první formaci se dvěma exraligovými mistry nahrávek Petrem Holíkem a Davidem Ciencialou. „Pořád je to ale jen jeden zápas,“ odmítl chválu dvougólový střelec.



Druhé vystoupení pod Karim Jalonenem, druhá výhra. Směrem k mistrovství světa se žádné tajenky ještě neřeší. Česko se s Rakouskem potká sice i v Tampere, ale oba týmy budou z velké části vypadat jinak. Teď je to spíš boj o místa na soupiskách. V té české rozhodně zaujal Matěj Blümel.

Dal dva góly, jednou zakončoval parádní nahrávku Davida Ciencialy, podruhé se prosadil při oslabení. „Jsem moc rád, že mi to tam napadalo a jako lajna jsme si sedli. Ale pořád to byl jen jeden zápas, spíš se už zase koukám dopředu,“ hned zahlásil útočník Pardubic, který vedle sebe měl kromě Ciencialy ještě Petra Holíka .

Dopředu se dívá i Kalle Kaskinen, videotrenér, kterého si přivedl Kari Jalonen. „Hned mi říkal, že super zápas, ale viděl tam věci, které jsem mohl dělat lépe, třeba jsem v určité chvíli nemusel tak riskovat. Tohle je za mě úplně super, skvělý přístup,“ líčil Blümel.

Z celkového pohledu národní tým nebyl tak dominantní jako ve středu ve Znojmě. Tam si soupeř hlavně na začátku připadal jak na Matějské pouti, všechno se s ním motalo, točilo, české dresy létaly všude kolem. Teď Rakousko nemělo takové herní trable, až v závěru jako kdyby trochu odpadlo. „Oni měli teď i v určitých pasážích navrch, za stavu 1:1 mohli jít do vedení, ale podržel nás dobře Aleš Stezka v bráně. Ten druhý gól jsme ale dali my a utkání se nám podařilo zvládnout.“

Poprvé v reprezentaci nastoupil habán z Liberce Adam Klapka. Pokud by se dostal na MS, byl by druhým dvoumetrovým českým hráčem na velkém turnaji po Andreji Šustrovi. Jak si vedl? Dvakrát jako kdyby platil daň za mezinárodní hokej a šel na trestnou. Ale taky jednou vytáhl parádní kousek, když strčil hokejku za pravou nohu, vystřelil a málem slavil. Jenže puk jen lízl horní tyč a vyletěl ven. „Proč to nezkusit? Byla z toho tyč, což je škoda, bohužel to nedopadlo,“ usmíval se v přestávkovém televizním rozhovoru.

Po víkendu se reprezentace sejde v Chomutově, kde dvakrát nastoupí proti Německu. Do MS ve Finsku odehraje ještě celkem 10 zápasů. V Tampere půjde do práce 14. května proti Velké Británii. Do té doby má Kari Jalonen čas svůj tým ještě ladit.

Góly

Domácí: 11:27. Kirchschläger

Hosté: 03:46. Blümel, 38:41. Holík, 40:43. Ščotka, 57:11. Blümel

Sestavy

Domácí: Madlener (Sommer) – Lindner, Kirchschläger, Schnetzer, Kragl, Wimmer, Steffler, Jakubitzka, Kernberger – Feldner, Haudum, Ganahl (C) – Macierzynski (A), Obersteiner, Kraus – Pöschmann, Bretschneider, Antonitsch – Preiser, van Ee, Bär

Hosté: Stezka (Pavlát) – Ščotka (C), Jordán (A), Krejčík, Budík, Kvasnička, Kaňák, Bartejs, Kučeřík – Cienciala, Holík, Blümel – Beránek, Černoch, Fridrich – Zdráhal, Kodýtek (A), Lang – Klapka, Hladonik, Navrátil – Bambula

Rozhodčí

Fichtner, Huber – Bedynek, Gatol

Stadion

AG Eisarena (Linz)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud