Pavel Ryšavý
9. listopadu 2023 • 04:50

První akce pod Rulíkem: Chytne se systém a monstrum? A co brankáři?

Vstoupit do diskuse
1
  • Jak si povede česká hokejová reprezentace pod vedením Radima Rulíka?Jak si povede česká hokejová reprezentace pod vedením Radima Rulíka?FOTO: Koláž isport.cz

    Nová reprezentační éra, které šéfuje Radim Rulík, začíná. Ve Švédsku a ve Finsku se nehraje z českého pohledu jen obyčejný turnaj. Začíná etapa, která má gradovat na MS v Praze. Deník Sport a web iSport.cz nabízí pět témat, která nejvíc lákají před prvním zápasem. Nejvíc se můžete těšit na změnu stylu. Jalohokej skončil, Česko by mělo být teď akčnější.

  • Jak silná je dvojice Málek, Pavlát?

    Výběrem brankářů trenéři šokovali, nominací Jakuba Málka (21 let) s Dominikem Pavlátem (23 let) testují, jak dobrá tahle dvojice může být. V minulosti jste často viděli, že jezdili mladí gólmani bez zkušeností, ale k sobě měli mentora, který ví, co a jak. Tohle je jiná situace. Pánové, moře je vaše, plavejte! Dvě vysoké věže dostanou prostor ukázat, jaká kouzla umí. Dohromady mají jen jeden zápas v národním týmu.

  • Kdo se vzadu začne hlásit o Prahu?

    Zapomeňte, že by se defenziva pro mistrovství světa poskládala z NHL. Tahle doba je pryč, mladí beci se rýsují, ale je jim teprve kolem dvaceti a jsou na pomezí juniorky a farmy za mořem. Beci z Evropy mají velkou šanci patřit do osy týmu. Jandus plní dobře roli ofenzivního zadáka v Oulu, Zámorský táhne Plzeň, Mašín září v Tampere, Pyrochta ukazuje kvalitu i v marné Boleslavi. Kdo z nich zaujme trenéry?

  • Nastartuje se monstrum?

    Hráč, který nastřílel v extralize přes 30 gólů a ve Švýcarsku chodí spolehlivě na 25 tref, do reprezentace patří. Není co řešit, že ne? Jen v reprezentaci jako kdyby byla schopnost Matěje Stránského nějak zablokovaná. Pytel s góly nevybalil ani pod Pešánem, ani pod Jalonenem. Teď mohutného power forvarda zkusí využít Rulík. Stránský umí, jen někdo musí rozluštit kód k jeho pohodě.

  • Kdy začne fungovat systém?

    Je jasné, s jakou vizí Radim Rulík k reprezentaci přišel. Chce hrát celoplošný hokej, vyznává jiný směr než vyčkávací Jalohokej. Zní to hezky, jasně. Jen je taky ale třeba počítat, že svoji vizi musí do hráčů postupně nahustit, vytvořit si osu, která dobře chápe kudy. Může to nějakou chvíli zabrat, než hráči na reprezentační úrovni poberou směr. Platí klasika, když vyhráváte, věříte systému víc a oddáte se mu.

  • Které nové jméno se chytne?

    V nominaci na Karjala Cup jsou hráči, kteří se ještě nepřiblížili svému výkonnostnímu stropu. Vlastně ani nevíte, kde ho mají, můžete si přát, aby to bylo hodně vysoko. Láká, jak se ukáže v reprezentaci kladenský zázrak Jiří Ticháček, velkou šanci uspět v Rulíkově hokeji má skvělý bruslař Pavel Kousal ze Sparty a z Jana Ordoše se může stát zabiják na oslabení. A jak velký progres udělal Ondřej Kovařčík?

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud