Pavel Ryšavý
12. listopadu 2023 • 20:39

Triumf na Karjale: systém klapnul, rotující kapitán i Stránský v nové éře

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Takhle by to šlo! Čeští hokejisté suverénně opanovali úvodní podnik sezony, pod novým trenérem Radimem Rulíkem ovládli Karjala Cup bez ztráty bodu. Národní tým začal čtvrteční výhrou ve Švédsku (5:2), v sobotu smázl domácí Finy (7:3) a v neděli už s jistotou triumfu v turnaji zdolal i Švýcarsko (1:0). Rozebrali jsme, co z českého pohledu ukázal úvodní turnaj Euro Hockey Tour.

  • Rotující kapitán

    Zajímavý moment, že písmena na dresu se mezi hráči točila. „Céčko“ na dres postupně dostali Michael Špaček, Lukáš Sedlák a Michal Řepík. Jako kdyby mělo jít o vzkaz, že každý hráč má velkou zodpovědnost k celému týmu. Nejvíc překvapilo asi jmenování Špačka na premiérovou bitvu. Ale proč ne? Signál pro kreativního borce, že i reprezentace může a má být jeho hřiště.

  • Švýcarský boj

    Paradoxně nejtěžším testem se stal posledním zápas proti Švýcarsku. Soupeř dvakrát prohrál, Finsko ho utrápilo tuhým defenzivním lepidlem, proti Švédsku to byla dlouho děsivá podívaná. No ale proti Česku Švýcaři působili jako nejagresivnější soupeř. Nakonec ale brankář Dominik Pavlát při premiéře udržel nulu, dvakrát mu pomohla tyč. Česku vyšla jedna přesilovka a náskok 1:0 nepustilo.

  • Stránský v nové éře

    Přesně takhle si přejete vidět Matěje Stránského. Proti Finsku naplno rozbalil, co dovede. Trenéři si museli pomlaskávat, jak využíval svoje mohutné tělo. Správně si stoupne soupeři do cesty, aby nemohl na spoluhráče s pukem. Při napadání je ostrý a tvrdý. A teď to hlavní: extrémně nebezpečný hráč. Takhle vazouna z Davosu chcete vidět, byl produktivní i dost pomáhal s mezihrou.

  • Systém klapnul

    Fajn je, že co dopředu Radim Rulík avizoval, se taky stalo. Žádné „ale“, žádné vytáčky. Tři tréninky, účelná nalejvárna směrem k hráčům, co by si představoval, a šlo se na věc. Hodně bavila změna, že od vyčkávání se český hokej posunul do režimu, kdy diktuje tempo a určuje, co se bude dít. Byl to opravdu velký kontrast proti čtvrtfinále MS s USA a zatažené ruční brzdě.

  • Nová jména

    Pište si na seznam: Ondřej Kovařčík je přesně typ pro aktivní hokej. Řekl si o další pozvánku do reprezentace, to samé Pavel Kousal. Jan Ordoš přijel jako trumf na oslabení a vypadal skvěle. S Tomášem Filippim takhle dali málem Finům gól. A Filippi? V jedenatřiceti letech zase nakopl repre kariéru, aktuálně je nejproduktivnějším hráčem extraligy. Jeho dvě asistentce při přesilovkách byly luxusní.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud