14. března 2018 • 04:25

Čtvrtfinále na tribunách: koncert v Třinci, vzpomínka na bitku i choreo

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní úvodní zápasy čtvrtfinále Generali play off TELH na ledě Třince a Vítkovic nabídly vyrovnané bitvy s dramatickou zápletkou a nenudily také na tribunách. Fanoušci ostravského celku se vytasili povedeným choreem a na mistrovskou sezonu zavzpomínal také třinecký kotel. Ten si dokonce užíval rockového koncertu přímo na tribuně, po němž mohli slavit první vítězství nad Pardubicemi. Kometa pro změnu dobyla led Vítkovic i za výrazné podpory svých fanoušků. Hrajte Fantasy hokej play off ZDE >>>.



Vítkovice patří mezi černé koně play off, v němž chtějí uzmout historicky první titul. Pomoci jim mají i natěšení fanoušci, kteří věří, že jejich parta s výborně chytajícím Patrikem Bartošákem v zádech může uspět. V cestě jí však stojí obhájce titulu – Kometa Brno.

Ta v parádní atmosféře zaplněné ostravské arény, kam zavítalo přesně 9 028 diváků, zvítězila 3:2 po prodloužení. Na tribunách však využili svou převahu domácí. Ti se ukázali povedeným choreem, povzbuzujícím své hokejisty.

Více důvodů k radosti však měla po utkání početná část hostujících fanoušků. „Uhráli jsme první krok, teď je třeba udělat další. Do půlnoci se budeme radovat a zítra je nový den,“ brzdil po utkání emoce Marcel Haščák, autor vítězné trefy ze 71. minuty zápasu.

Třinec - Pardubice: Pojďme do toho jako tenkrát! Fanoušci vytáhli choreo
Video se připravuje ...

Ta byla pro Brněnské vítěznou a velkou psychickou vzpruhou do dalších bitev. Domácí ale ukázali, že by měli být minimálně rovnocenným sokem a po první porážce zbraně neskládají. „Myslím, že ve třetí třetině jsme za delší konec tahali my a byly tam šance, kdy jsme to mohli strhnout na svou stranu,“ mrzelo po utkání domácího trenéra Jakuba Petra.

Vítkovice budou mít šanci vyrovnat sérii už dnes, když Kometu přivítají v televizním utkání od 18:20. Druhý zápas se bude hrát také v Třinci, kde do čtvrtfinále vstoupili lépe domácí.

Proti Pardubicím jim pomohla i podpora fanoušků, kteří si připravili choreo, připomínající bitku nynějšího trenéra Václava Varadi proti Jiřímu Vašíčkovi ze Slavie z play off v roce 2011, kdy Oceláři získali první a doposud poslední extraligový titul.

Třinečtí fanoušci si na úvod zápasu připravili povedené choreo
Třinečtí fanoušci si na úvod zápasu připravili povedené choreo

Tentokrát udělali Slezané teprve první krok, přestože v utkání museli dohánět ztrátu 1:2. To se jim nakonec podařilo a po nerozhodném prodloužení vystřelil v nájezdech výhru Martin Růžička.

„Je to cenné vítězství, které v této sérii, myslím, bude znamenat hodně. Věřím, že náš výkon bude zítra lepší než dnešní," řekl Varaďa.

Kdo ví, zda jeho tým nenakopl také netradiční koncert. Na tribuně Ocelářů se kromě kotelníků utábořila také rocková kapela, která netradičním koncertem dodala domácím fanouškům bojovnou náladu. Zda jim vydrží i do druhého utkání, to se ukáže až dnes. Druhý duel série začíná v 17:00.

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 3:2 po nájezdech. Kanonýr Růžička rozhodl o první výhře Ocelářů ve čtvrtfinále
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Vítkovice - Kometa Brno 2:3 v prodloužení. První výhru berou hosté
Video se připravuje ...

Výhra pro kapitána ke čtyřicetinám? Ale on slaví třicítku, smál se Haščák
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud