16. března 2018 • 14:54

Pardubický Holaň: Musíme si dávat pozor na hokejisty i fotbalistu

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Panika? Vlastně ne. Ani ťuk. V Třinci jste viděli hodně zamračená pardubická čela po dvou porážkách. To už přešlo. O víkendu se série přesune na východ Čech a Dynamo chce se čtvrtfinálovým kolem pootočit trochu jinam. „Neodehráli jsme dva zápasy špatně, ale nemáme ani bod. V domácím prostředí se k tomu musíme postavit tak, že se série může otočit,“ velí trenér Miloš Holaň.



Hlavní poučení z ledu Ocelářů? „Musíme si dávat pozor nejen na hokejisty v kádru Třince, ale taky na jednoho fotbalistu,“ usmál se Holaň s narážkou na dva góly Jiřího Polanského bruslí. V prvním zápase šlo o náhodný odraz, ve druhém už nastavil placírku na puk letící nad ledem.

Dynamo ví, že potřebuje ale svoji hru posunout dál, pokud chce favorita ještě dostat zpátky na zem. V první řadě je zakopaný pes v přesilovkách, Pardubice je ve druhém zápase dostaly, ale nevyužily žádnou. „Myšlenka, že tam něco změníme, je. Jsem trenér, který se změn nebojí, tak doufám, že vymyslíme něco, co by mohlo soupeře překvapit. Platí to obecně, gól z přesilovky je ten bonus navíc, který může rozhodnout, ve hře pět na pět tolik branek v téhle fázi už nepadá. Pokud dáte gól v přesilovce, druhý tým je najednou pod tlakem,“ vysvětlil svůj pohled pardubický kouč.

SESTŘIH: Třinec - Pardubice 4:1. Druhou výhru Ocelářů řídil dvěma góly Polanský
Video se připravuje ...

Na početní výhody se Dynamo v dvoudenní pauze hodně zaměřilo. „Měli jsme k nim i zhruba půlhodinový pohovor a video. Myslím, že hráči si také uvědomují, že to nebylo ono. Na druhou stranu, taky nemůžeme snižovat kvalitu Třince, má dobré hráče, dobře brání. My taky ubránili několik jejich přesilovek, je to i o dobré práci v defenzivě. Soupeře máte načtené, vzájemně se známe. Je to vždycky o individualitách, které se umí prosadit, rychle zakombinovat a překvapit,“ vypíchl Holaň.

Pardubice pak v pátek odpoledne oznámily, že se domluvily na nové smlouvě s prvním centrem Rostislavem Maroszem, který dosud patřil Třinci. „Obě strany, hráč i klub, měly zájem o pokračování spolupráce, nebylo to nic těžkého. Dohoda byla hodně rychle na světě a my se těšíme, jak nám tady Rosťa pomůže,“ prozradil generální manažer Dušan Salfický. 

Marosz tak půjde do víkendového dvojboje s přetrženou pupeční šňůrou ze svého mateřského klubu. „Když jsem šel do Pardubic, chtěl jsem tady i ukázat, že hokej umím. Doufal jsem, že bych tady mohl vydržet a mám radost, že to tak dopadlo,“ prohlásil.

Třinec - Pardubice: Gól platí! Videorozhodčí stvrdil úvodní gól Jiřího Polanského, 1:0
Video se připravuje ...

Třinec - Pardubice: Polanský srazil puk mimo dosah Kacetla a ve třetí třetině otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud