Květoslav Šimek
27. března 2018 • 12:00

Dojemný příběh rekordu. 0+7 pro tátu, co vychoval Krejčího i Pastrňáka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm gólových přihrávek! Navíc v sedmém čtvrtfinále play off. Ďábelský kousek, jaký předvedl 22letý třinecký útočník David Cienciala v neděli proti Pardubicím (8:1), se ještě žádnému hráči v historii extraligy nepovedl. Pro deník Sport líčí nejen příbeh svého výjimečného večera, ale i to, jak jeho kariéru ovlivnila tragická ztráta otce či zkušenost s juniorskou soutěží ve Finsku.



Klučina, kterému se v šestnácti letech hroutil svět po nečekaném úmrtí táty Romana, znovu ukázal obrovskou vůli, odolnost i talent. Právě tátovi, který se podílel i na hokejovém růstu Davida Krejčího , Davida Pastrňáka nebo Radka Faksy , také unikátní zápis do historie věnoval: „Myslím, že se na mě dívá a je pyšný.“

Pro srovnání. V zámořské NHL se sedmi gólovými přihrávkami v jednom zápase blýskli jen dva hráči. Billy Taylor z Detroitu v roce 1947 a hned třikrát legendární Wayne Gretzky z Edmontonu (1980, 1985 a 1986). Jinak nikdo. „Teď bude David na Wikipedii jako Gretzky,“ smál se útočník Ondřej Kovařčík, který z Ciencialovy přihrávkové exploze těžil nejvíc (3+1).

Cienciala životní večer prožíval jako ve snu. Nechápal. „Kluci mi říkali, že jsem to hrál a sbíral body jako v přípravce,“ komentoval s širokým úsměvem. „Sedm bodů je něco neskutečného!“ uznale ocenil i třinecký kouč Václav Varaďa.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud