9. dubna 2018 • 14:02

V Plzni může přijít třesk. Záleží na veteránech, Hollwegovi končí smlouva

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

S osmi tituly je rekordmanem extraligy, letos bere svůj šestý bronz. „Tahle série mi nastavila zrcadlo,“ hlesl po semifinálovém vyřazení s Kometou Brno plzeňský válečník Ondřej Kratěna. „Musím si v klidu rozebrat, zda mám pokračovat, nebo je čas skončit. Během pár dnů se rozhodnu,“ dodal ještě. Koncem dubna mu bude 41 let. Na podobném rozcestí stojí v klubu i o čtyři měsíce starší obránce a kapitán Petr Kadlec. Medailí má dohromady deset. Taky jemu končí smlouva.



Změny v Plzni se do jisté míry budou odvíjet od toho, kam se budou chtít ubírat zkušení veteráni. Může přijít velký třesk, ale taky nemusí. „Během příštího týdne se dozvíme, jak se rozhodnou, a podle toho budeme reagovat,“ říká sportovní manažer Tomáš Vlasák .

Brzy by si přáli mít jasno kolem nejlepšího střelce základní části Tomáše Mertla , který má v kontraktu ustanovení, že v případě nabídky z ciziny může být uvolněn. Totéž platí o brankáři Miroslavu Svobodovi, jehož draftoval Edmonton. Už třikrát zahajoval sezonu v kempech Oilers. Smlouvy končí Ryanu Hollwegovi a Miroslavu Preisingerovi, Denis Kindl byl v Plzni na hostování, o něm se taky bude jednat.

Plzeň - Kometa Brno: Bronz pro výherce základní části! Indiáni z rukou Josefa Řezníčka převzali medaile
Video se připravuje ...

„Máme jména, která by připadala v úvahu, ještě to budeme probírat s trenéry, stanovíme si strategii, kdo je pro nás prvotní, koho bychom stoprocentně chtěli. Samozřejmě nevíme, jestli nám všechno vyjde, vývoj se někdy zamotává,“ připomíná Vlasák.

Doplňovat by se mohlo hlavně v útoku, taky záleží, co se stane se Svobodou. Aspoň ještě rok by ho chtěli na západě udržet, ovšem všechno dokáže změnit nabídka z NHL. Proslýchalo se o námluvách s Dominikem Frodlem ze Slavie, klíčové však bude právě Svobodovo rozhodnutí. Zatím se vyčkává, stát se může cokoli.

Udržet by v Plzni chtěli taky Jakuba Kindla a k němu získat možná ještě jednoho beka. Roman Vráblík, který přišel na hostování v závěru sezony, má smlouvu v Českých Budějovicích. Museli by se tedy napřed zdvořile zeptat, jestli budou ochotni o něm vůbec jednat. „Jinak máme většinu obránců pod smlouvami. Jones, Čerešňák, Moravčík, Sklenička, Kaňák, Kvasnička, Pulpán, ti jsou všichni podepsaní. Ti mladší budou příští sezonu zase o rok zkušenější. Dá se na nich stavět,“ vypočítává Vlasák.

Nejlepší bitky play off: řežba jako v NHL i Hollweg vs. Malec!
Video se připravuje ...

Plzeň - Kometa Brno: Je to tady! Hollweg se rval s Malcem, v akci i Erat
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

SESTŘIH: Plzeň - Kometa Brno 2:6. Mistr je ve finále, Erat dal dva góly
Video se připravuje ...

Plzeň - Kometa Brno: Euforie! Takhle mistr slavil postup do finále
Video se připravuje ...

Milan Gulaš po prohraném semifinále s Kometou
Milan Gulaš po prohraném semifinále s Kometou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud