9. září 2009 • 02:15

Budeme Zlín žalovat za každý faul, varuje Hadamczik

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová extraliga teprve začíná, přesto už je mezi týmy pořádně dusno. Tedy přesněji mezi Zlínem a Vítkovicemi. Jejich generální manažer a kouč Alois Hadamczik tvrdí: "Budeme Zlín žalovat za každý faul."



To vše kvůli utkání Tipsport cupu, v němž vítkovický obránce Richard Stehlík úderem do obličeje zranil zlínského útočníka Jaroslava Balaštíka.

Jeho zranění se po posledních vyšetřeních ukázalo jako vážnější. Má zlomený nadočnicový oblouk a nestihne středeční start extraligy. Zlín proto zvažuje, že se se žalobou na Stehlíka obrátí na civilní soud.

Čtěte více: Zranění Balaštíka - Zlín žaluje Stehlíka »

Původně měl být Balaštík mimo hru několik dnů, maximálně týden. Čekalo se, až mu splaskne veliký otok kolem oka. Pondělní důkladné vyšetření na CT však prokázalo závažnější okolnost.

"Je to velmi vážné zranění, které může mít trvalé následky. Je ohrožen Jardův budoucí zdravotní stav," tvrdí prezident zlínského klubu Martin Janečka. Klubový právník tak dostal impulz k tomu, aby vypracoval žalobu na Stehlíka.

Zraněný Balaštík Zraněný BalaštíkFoto foto pro Sport Petr Kotala

To naštvalo Hadamczika, který se k celé kauze vyjádřil pro internetové stránky vítkovického klubu.

"Chápu Zlín, že se mu nelíbí, že Balaštík nestihne sezonu. Ale měli by si uvědomit jednu věc. Před časem Balaštík urval Barinkovi hokejkou rameno a ten byl tři měsíce mimo. A Vítkovice ani hráč na něj žádné trestní oznámení nepodávali."

Podle Hadamczika je zvláštní, že problémy (vyhrocená rivalita mezi Zlínem a Vítkovicemi se táhne od semifinále play-off v roce 2005) vznikají při zápasech na zlínském ledě.

Už dnes: Nová sezona extraligy startuje ve středu! »

"Spor Kubina - rozhodčí začal ve Zlíně. Problém Krstev - Balaštík taky a to nemluvím o sporu Balaštík – Stehlík. Ve Vítkovicích nikdy žádný problém nebyl, tady se hraje hokej, zatímco ve Zlíně se pořád něco řeší," tvrdí Hadamczik.

Pokud nakonec Stehlík skutečně skončí u civilního soudu, zachovají se podle toho i Vítkovice.

"Ať si Balaštík i Zlín dělají, co chtějí. Prostě ať podají trestní oznámení a my se zařídíme stejně. Po každém faulu je budeme žalovat. A všichni společně uděláme z hokeje frašku," varuje Hadamczik. "Pokud budeme hrát hokej, ale třeba i fotbal tak, že se za každý faul budeme soudit, strávíme celý život u soudu."

Fotbal na Facebooku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
13
Finále
Články odjinud


Články odjinud