Hynek Preisler
12. srpna 2010 • 13:23

Každý může pomoci. Bílí Tygři likvidovali trosky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na zabahněné hromadě nejrůznějšího haraburdí stojí asistent libereckého trenéra Filip Pešán. A zásobuje hokejisty Bílých Tygrů. Výjimečně ne taktickými pokyny, nýbrž trámy, igelity, prkny. Prostě vším, co spláchla a zničila blesková povodeň, která se o víkendu prohnala Libereckým krajem.



Po fotbalistech libereckého Slovanu pomáhali s úklidem i hokejisté Bílých Tygrů. V poničeném Mníšku ve středu odpoledne nakládali zničené věci na kontejnery.

„Chtěli jsme ukázat, že pomoci může opravdu každý a že každá ruka je dobrá,“ vysvětlil tiskový mluvčí Bílých Tygrů Jan Rachota.

Kromě toho liberečtí hokejisté dali dohromady 50 tisíc korun, za které se nakoupili ty nejnutnější prostředky pro Červený kříž.

„Je to spontánní akce kluků, kteří chtěli pomoci. My ale na druhou stranu vůbec nechceme, aby se o tom někde psalo a mluvilo. Nechceme z toho dělat žádnou vědu. Prostě jsme chtěli pomoci, tak jsme tady,“ pověděl kouč Liberce Jiří Kalous.

Hokejisté Liberce pomáhali s následky ničivých povodní
Hokejisté Liberce pomáhali s následky ničivých povodní

Řeky v Libereckém kraji se po záplavách vrátily k normálnímu stavu. Lidé se ale obávají dalšího deště, který meteorologové hlásí na čtvrtek a pátek. I když jsou hlášeny srážky jen do 50 milimetrů, podle vodohospodářů by mohly způsobit další záplavy. Povodí je totiž nasycené vodou a podle vodohospodářů pak může i menší déšť způsobit vážné problémy.

V Libereckém kraji spadlo o víkendu až 220 milimetrů srážek na metr čtvereční, což odpovídá srážkovému úhrnu za tři až čtyři měsíce. Velká voda zasáhla hlavně oblast Frýdlantska a také Českolipsko. Z domů vyhnala na 2000 lidí, vyžádala si pět lidských životů a tři lidé se stále pohřešují.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud