5. dubna 2018 • 21:00

Emoce v závěru! Erat neunesl porážku Komety a vrhl se na Moravčíka

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnská labutí píseň se zastavila na čísle 13. Přesně tolik vítězství si hokejisté Komety před čtvrtečním duelem připsali na svůj účet v play off. To už je však minulostí. Mužstvo kouče Libora Zábranského nezvládlo čtvrtý duel série proti Plzni a se Západočechy prohrálo na svém ledě 1:2. Nával emocí a zklamání z porážky vytrysklo po závěrečné siréně, kdy se brněnský lídr Martin Erat doslova utrhl ze řetězu. 



Druhé finále v řadě chtěl se svým týmem vybojovat v co nejkratší době. Jenže se tak nestane. Kometě včele s hokejovým velikánem Martinem Eratem se v aktuálním play off poprvé objevil zádrhel při cestě za obhajobou titulu. Před brněnskými diváky se o to zasloužili plzeňští Indiáni, kteří oživili naději a protáhli sérii do 5. duelu na svůj led.

Brnu má sice stále pevně v rukách možnost posledního úderu, ale okamžitý vztek z prohry byl na úřadujících mistrech znát. Především na Eratovi. Kapitán českého týmu na olympiádě v Pchjongčchangu se v posledních vteřinách hry pokoušel vytvořit šanci k vyrovnání skóre. Jeho tým k tomu měl velkou příležitost, když deset vteřin před koncem třetí třetiny hrál před brankářem Miroslavem Svobodou.

Kometa Brno - Plzeň: Emoce na ledě! Strhla se mela, v potyčce nechyběl ani Erat
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Naděje Komety však rychle zhasla, neboť plzeňští soupeři vyhráli vhazování a puk poslali do pravého rohu hřiště, kam oba soupeři okamžitě zamířili. Ke kotouči se ale dostali dřív hosté a co nejvíc se snažili, aby se k němu nedostali domácí. Povedlo se, Kometa puk nezískala a prohrála. Po odpískání konce zápasu Erat v tu ránu vypěnil a pustil se do Indiánu, kteří ho nepustili k šanci. Do konfliktu se dostal s obráncem Michalem Moravčíkem. Oba aktéři dostali symbolicky ještě dvouminutový trest za hrubost.

Kometa Brno - Plzeň: Kratěna byl sám před Čiliakem, ten ho vychytal
Video se připravuje ...

 

Góly

Domácí: 51:43. H. Zohorna

Hosté: 21:22. Kracík, 23:58. D. Kindl

Sestavy

Domácí: Čiliak (Langhamer) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Barinka – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Vincour, L. Čermák (C), Vondráček.

Hosté: M. Svoboda (Hylák) – Jones, Moravčík, Čerešňák, Vráblík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Pulpán – Gulaš (A), Mertl, Stach – Indrák (A), Kratěna, Kantner – Schleiss, Kracík, D. Kindl – Pour, Preisinger, Hollweg.

Rozhodčí

Hodek, Hribik – Hynek, Zíka

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 diváků

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud