Ondřej Kuchař
18. března 2019 • 10:05

Sparta řeší, co dál. V ohrožení je Broš i Krupp, hokej štval i hráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou nevyhlásili žádný konkrétní cíl. „Chceme prostě vyhrát co nejvíce zápasů,“ řekl v září před startem Tipsport extraligy trenér Sparty Uwe Krupp. Majitel klubu Petr Bříza angažoval německého kouče s vidinou změny. Lepších zítřků. Efekt se ale nedostavil. Zopakování desátého místa a pachuť z další probenděné sezony si žádá řešení. 



Před rokem vyvolala konečná desátá příčka ve Spartě bouři. „Byla to zatraceně zpackaná sezona,“ zuřil tehdy předseda představenstva a majitel klubu Petr Bříza. Volal po změnách. „Příští sezona musí mít ve Spartě jinou atmosféru. Pokoru, tvrdou práci a sebekritiku při zápasech. Zítra je nový den, nový zápas, ve kterém můžeme být lepší. Když tohle bude v týmu fungovat a hráči to přijmou, nemusí se ničeho bát,“ říkal. 

Jako architekta přestavby si vybral úspěšného německého trenéra Uweho Kruppa. Borce, který jako hráč zvedl nad hlavu Stanley Cup a šest let vedl národní tým našich západních sousedů. „Byl moje osobní volba. Vím, jak pracuje. Vyznává důsledný, pracovitý hokej a tímhle směrem se chceme ubírat,“ vysvětloval Bříza. Střih. 

Jsme v březnu 2019. Sparta opět skončila sezonu jako první extraligový celek. S odřenýma ušima se dostala alespoň do předkola

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud