9. března 2020 • 21:31

SESTŘIH: Hradec - Vary 3:1. Růžičkův tým načal předkolo vítězně

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým kouče Vladimíra Růžičky začal na výbornou. V prvním zápase předkola Generali Česká play off si hokejisté Hradce Králové poradili s Karlovými Vary rozdílem 3:1 a načali tak bitvu o čtvrtfinále vítězstvím. O úvodním triumfu v sérii rozhodl útočník Radek Pilař. Jediným úspěšným střelcem Energie byl zkušený forvard Tomáš Rachůnek. Další zápas s Energií hrají Východočeši zítra opět od 19 hodin.



Do první velké šance se dostal v páté minutě individuálně hostující Černoch, ale Mazanec zasáhl. Hned vzápětí se na druhé straně prohnal po levé straně před Novotného Perret a bekhendovým zakončením otevřel skóre. V sedmé minutě se radovala také Energie, jenže předčasně. Polák nabil Černochovi, který překonal Mazance, ale po trenérské výzvě gól neplatil, protože Kohout v brankovišti nedovoleně atakoval hradeckého gólmana.

Ve 14. minutě měl Mountfield už dvoubrankový náskok. Eklund z rohu našel na levém kruhu Pilaře, který trefil protější horní roh branky Novotného. Domácí pak mohli ještě zvýšit náskok při 109 sekund trvající výhodě pěti proti třem, ale hostům pomohla po střelách Eklunda i Smoleňáka shodně tyč.

Západočeši nedokázali odpovědět na přelomu první a druhé třetiny při vyloučení Filipa Pavlíka. Ve 25. minutě vytěsnil střelu Fleka po průniku Mazanec a o chvíli později zvýšil Mountfield. Perretovu přihrávku zužitkoval střelou z levého kruhu Jergl.

Čtvrtý gól mohl ve 32. minutě po dalším Perretově pasu přidat Klíma, ale Novotný vytěsnil puk na tyč. Za hosty zahrozil Flek a na druhé straně měl v přesilovce dvě šance Smoleňák.

Karlovarští se dočkali snížení ve 43. minutě, když překonal po Flekově přihrávce Mazance z pravého kruhu Rachůnek, který měl o chvíli později ještě i další šanci. Hradecký gólman si pak poradil s tečovaným pokusem Stříteského. V 52. minutě odolal Mazanec při závaru po Osmíkově dorážce. Na druhé straně z úniku nepřekonal Novotného Perret. Výhru už si pak domácí s přehledem pohlídali.

SESTŘIH: Mountfield HK - Karlovy Vary 3:1. Tým Vladimíra Růžičky začal předkolo na výbornou
Video se připravuje ...

Růžička po úvodní výhře Hradce v předkole: Je to zatím jen jeden krok. A to je málo
Video se připravuje ...

Zaplatili jsme play off daň za to, že jsme v něm dlouho nebyli, litoval kouč Mariška z Karlových Varů po prohře s Hradcem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:43. Perret, 13:43. R. Pilař, 25:35. Jergl

Hosté: 42:43. T. Rachůnek

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík (A), Šalda, Šidlík – Smoleňák (C), Koukal, Dragoun – Jergl, Klíma, Perret – Orsava, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Lev, R. Pilař.

Hosté: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – Koblasa, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Černoch, V. Polák (C) – Vondráček, Osmík, Šafář.

Rozhodčí

Hodek, Micka – Ondráček, Špůr

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

3668 diváků

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

HC Energie Karlovy Vary Vše o klubu ZDE

Play off očima rozhodčích! O2 TV nabídne úplně nový pohled na hokej
Video se připravuje ...

VIDEOGRAFIKA: Výhry v historii play off. Jihlava, nástup Vsetína i atak Pardubic
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud