Jan Denemark
10. března 2021 • 18:50

Bizár na úvod play off! Lukeš špatně střídal: A co jsem jako měl dělat?

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukončete prosím výstup a nástup, dveře se zavírají. I tak by se s úsměvem dala glosovat situace z poloviny druhé třetiny prvního duelu předkola mezi hradeckým Mountfieldem a Litvínovem (2:0). Zkušený útočník Vervy František Lukeš dostal menší trest za prohřešek, jenž se mu s největší pravděpodobností stal prvně v kariéře. K odchodu z ledu využil střídačku soupeře a s ledovým klidem přešel za svými kamarády.



Úvodní duel předkola, Mountfield ve vedení 1:0, moc úsměvů v té chvíli na stadionu vidět nebylo. Vše však rozčísla povedená komediální vložka. „Nemůžeš tudy odejít z ledu. To přeci nejde. Musíš se nejdřív vrátit zpátky na svou střídačku,“ vysvětloval rozhodčí Hodek nasupenému Františku Lukešovi důvod jeho vyloučení.

O co šlo? Lukeš odmakal celé střídání a dojížděl na střídačku. Jenže se zničehonic objevil puk pod jeho bruslemi. Jako na potvoru se tak stalo, když projížděl okolo hradecké střídačky. Ihned tak byl zasypán sprškou ran ze strany soupeře.

O Lukeše se postarali Radek Smoleňák společně s Radkem Pilařem. A to tak tvrdě, že se litvínovský forvard najednou objevil ve dvířkách střídačky party Vladimíra Růžičky. Matador to vyřešil po svém. Využil možnosti k odchodu z ledu a naprosto nevzrušeně se prošel na správnou stranu barikády. V klidu a bez emocí.

Litvínovský útočník František Lukeš se po vražení na hradeckou střídačku rozhodl bizarně odejít od soupeře přímo ke svému týmu
Litvínovský útočník František Lukeš se po vražení na hradeckou střídačku rozhodl bizarně odejít od soupeře přímo ke svému týmu

Rozhodčí si jeho „poklidné procházky“ ale všimli a ihned signalizovali vyloučení. I přes protesty osmatřicetiletého forvarda. „A co sem jako měl dělat,“ vyptával se překvapeně pachatel nezvyklého přestupku. „Vrátit se zpět na led a vystřídat u sebe,“ odpověděl bryskně rozhodčí.

Ani komentátor utkání Jan Homolka se neubránil úsměvu. „Tohle byla opravdu bizarní situace,“ kroutil hlavou. I takovýhle úsměvný moment jen a jen dokresluje, že o něco jde. Všechny celky hrají o holé přežití a každá drobnost může hrát zásadní roli. Nervozita byla patrná. Podobné vyloučení od borce, který v nejvyšší tuzemské soutěži nasbíral více než osm set startů, to jen dokládá.

Úvodní duel předkola play off nakonec Lukešovi a spol. nevyšel. Z výhry 2:0 se po gólech Aleše Jergla a Kellyho Klímy radoval Mountfield, který se tak v sérii ujal vedení 1:0 na zápasy. 

SESTŘIH: Mountfield HK - Litvínov 2:0. Mazanec kryl 38 střel. Hradec má první bod v sérii
Video se připravuje ...

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 02:19. Jergl, 51:34. Kelly Klíma

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Perret – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – J. Veselý.

Hosté: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Demel, D. Zeman, Balinskis, Cibulskis, Kudla – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – P. Svoboda, Gerhát, Látal – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – M. Havelka, Žejdl, Zygmunt.

Rozhodčí

Hodek, Pražák – Ganger, Klouček

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Mountfield HK - Litvínov: Hosté neproměnili trestné střílení. Mazanec vychytal Lukeše
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Litvínov: Jergl se trefil z první přesně pod horní tyč. Irving pykal krátce, 1:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud