15. dubna 2021 • 10:42

Sparta do bitvy o finále bez Němečka. Trest dostal po upozornění z Liberce

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty budou v dnešním sedmém zápase semifinále play off extraligy proti Liberci postrádat obránce Davida Němečka. Pětadvacetiletý reprezentační bek dostal od předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka trest zákazu startu v jednom utkání za zákrok na Dávida Grígera v úterním šestém duelu. Na situaci poukázali Liberečtí v podnětu a Ujčík po zhlédnutí videozáznamu střet vyhodnotil jako zásah do oblasti hlavy nebo krku.



„Zákrok byl veden na protihráče, který již nebyl – vzhledem k časové prodlevě – v držení kotouče. Hráč aktivně vystoupil proti směru jeho jízdy, přičemž vědomě využil toho, že měl z obou stran uzavřen únikový prostor a zásahu se tak nemohl vyhnout,“ konstatoval Ujčík. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že Gríger zápas dokončil a Němeček nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Pražané pro změnu uspěli s podnětem proti počínání libereckého Michala Birnera, který dostal pokutu ve výši 10 procent základního měsíčního platu za nafilmovaný pád. Útočník Severočechů se provinil po faulu Matúše Sukeľa. „Ze záběrů je zřejmé, že způsob pádu včetně teatrálního rozhození rukou a zakopnutí obou nohou, předchozímu zákroku neodpovídá,“ uvedl Ujčík.

Sparta v úterním utkání v Liberci výhrou 3:2 v prodloužení vyrovnala stav série, v které už prohrávala 0:3 na zápasy, a dnes bude hostit rozhodující duel.

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud