Ondřej Kuchař
21. března 2023 • 15:44

Hořava vs. Moták, pohled za oponu. Na ledě řež, mezi trenéry oáza klidu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ledě to mezi Spartou a Třincem vře. Bouchají saze, létají jiskry. Občas cosi blafne. Emoce cloumají i s trenéry. Miloslav Hořava i Zdeněk Moták pevně stojí za svými týmy. Křičí, gestikulují. Občas vypustí ostřejší slovo. Ale po siréně? Z montérek jdou rovnou do smokingu. „Miloš je klidný člověk, já taky,“ směje se Moták. Obě tiskové konference po utkáních v Praze byly svým způsobem unikátní. Nahlédněte za jejich oponu.



Sérií hokejového play off, v nichž po sobě trenéři obou stran pálili blesky, byla v minulosti spousta. Jízlivé komentáře, útoky. Snaha soupeře rozhodit. Odvést myšlenky jinam, sebrat procento soustředění.

Válka zuří taky mezi Spartou a Třincem. Avšak na ledě. Obě strany si nedarují ani píď prostoru. Hrají fér, rozhodně ale ne v rukavičkách. Na tribunách O2 areny se v obou duelech rozlévala nevraživost. Nadávky, urážky, vztyčené prostředníčky. Nic, co by však ve vyhecované sérii vybočovalo z únosného rámce.

Když druhé utkání rozhodl v prodloužení šťastnou trefou Daniel Voženílek, střídačka Ocelářů vyskákala na led a jela se za střelcem radovat. Přímo pod kotel Sparty. V tu chvíli jejich směrem přilétla pivní sprcha. „Nevadilo mi to. Stejně jsem byl totálně zpocený,“ mávnul rukou střelec. Na špičkách jsou všichni. Pocity tryskají všemi směry.

Jiná je situace mezi kouči. Slušná, veskrze přátelská. Tisková konference trenérů začíná až poté, co skončí všechny rozhovory s hráči. V Praze probíhá kousek od šaten u stolu vedle tiskového centra.

Po prvním utkání usedá Miloslav Hořava na jednu ze čtyř židlí. „Klidně pojď

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud