Květoslav Šimek
21. března 2023 • 18:35

Nekonečný příběh play off. V Brně se ulomil kus ledu, hasičáky zabraly

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další problémy s ledem, tentokrát v Brně. Kvůli díře u mantinelu v obranném pásmu Vítkovic bylo třetí čtvrtfinále za nerozhodného stavu 1:1 pět a půl minuty před koncem úvodní třetiny přerušeno. Po dohodě rozhodčích s kapitány odjely týmy do kabin a nastoupila opravná četa s hasícími přístroji. Vše se nakonec podařilo dát do pořádku a po více než hodině se mohlo opět začít hrát.



„Já to neviděl, ale kluci říkali, že je nějaká díra v ledu,“ popsal vítkovický útočník Jakub Kotala.

Problémy s ledem jsou v aktuálním play off časté. V Olomouci se kvůli velké rýze odkládal první duel předkola s Karlovými Vary. Stihla se tehdy jen první třetina. Díra v ledu se řešila i v Pardubicích ve čtvrtfinále s Olomoucí. Na vině byl ulomený kus u hrazení.

První dějství duelu Kometa - Vítkovice bylo pozastaveno v čase 14:33. Hráči pak zamířili na předčasnou přestávku, po níž rozhodčí nějaký čas kontrolovali stav ledu. Ten se ale musel ještě dále upravit. „Ještě prý čtvrt hodiny, aby to zamrzlo pořádně,“ zaznělo od trenérů při druhém odchodu do kabin. „My chceme hokej!“ skandovali fanoušci.

Po první pauze led s rozhodčími zkontrolovali kapitáni Dominik Lakatoš a Martin Zaťovič. „Ještě je to měkké, za dvacet minut máme přijít znovu," komentoval Lakatoš.

Vtipně reagoval spolukomentátor České televize Petr Hubáček. Bývalý útočník Vítkovic i Komety glosoval pohotově: „Já mám parkování zaplacené do půl osmé, tak po druhé třetině půjdu.“ Což byl poměrně přesný odhad - dohrávka první části se spustila po půl sedmé a pokračovat se mělo bez přestávky.

Góly

Domácí: 00:20. Okál

Hosté: 09:26. Koch, 16:35. Fridrich, 44:25. L. Krenželok, 58:38. Kalus

Sestavy

Domácí: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka, Gulaši (A) – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Zbořil, Strömberg, Koblížek – Vincour, F. Dvořák, Zaťovič (C).

Hosté: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, L. Kovář, J. Stehlík – Jarůšek, Krieger, Mueller (A) – L. Krenželok (A), Dej, Lakatoš (C) – Kotala, Lindberg, Kalus – Fridrich, Chlán, Lednický.

Rozhodčí

Mrkva, Hradil – Šimánek, Hynek

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud