22. března 2023 • 20:15

SESTŘIH: Olomouc - Pardubice 2:3. Dynamo v semifinále, poprvé od titulu

Autor: ČTK, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez jediné ztráty. Hokejisté Pardubic jsou prvními semifinalisty play off extraligy. Dynamo vyhrálo v Olomouci 3:2, sérii ovládlo jednoznačně 4:0 a potvrdilo roli favorita. Východočeši, kteří ovládli základní část soutěže, jsou v semifinále poprvé od roku 2012, kdy získali titul.



Na středeční výhře se gólem a asistencí podílel útočník Robert Říčka, dvě asistence si připsal Tomáš Hyka. Olomouc se prosadila až za stavu 0:3. Hanáci snížili zásluhou Lukáše Nahodila a Silvestera Kuska, vyrovnat se jim ale již nepodařilo.

Domácí začali lépe, Nahodil ale již v první minutě z kruhu nastřelil pouze tyč. Naopak hráči Dynama svou první šanci využili. Cienciala přihrál Říčkovi, který z úniku zamířil do horního rohu Konrádovy branky. Vyrovnat mohl Navrátil, jenže hostující branku přestřelil. Z následné protiakce neuspěl Radil.

Pardubice, v jejichž sestavě chyběl potrestaný Sedlák, se podruhé prosadily pět minut před koncem první třetiny. David Musil se dostal za olomouckou obranu a vystřelil přesně nad Konrádovu vyrážečku. V další velké možnosti Východočechů se objevil Radil, padajícího Konráda však zblízka nepřekonal. Krátce před první sirénou pak Will vychytal Knotka.

V úvodu druhé části našel Hyka volného Říčku, který ale trefil pravou tyč domácí branky. Vzápětí se do šance protáhl Knotek, Will ale jeho bekhendový pokus kryl. Po návratu z trestné lavice si před bránu najel z boku Radil, nicméně přestřelil. Blízko gólu byl poté Paulovič, Konrád však vleže předvedl pohotový zákrok.

Vedení Pardubic navýšil ve 29. minutě Mandát, který po průniku Rákose dorazil kotouč do volné části branky. Po přesilovkové kombinaci pak pronikl před Konráda Kousal, olomoucký brankář ale sklapl betony včas. Domácí ve 39. minutě snížili, když z mezikruží skóroval švihem Nahodil. V poslední minutě druhé třetiny ještě při přesilovce těsně minul Knotek.

Olomouc si početní výhodu přenesla i do třetí části a Will se musel roztáhnout na brankovišti proti Orsavovi. Na druhé straně usměrnil Radilův pas Říčka, Konrád ale puk zvládl vyrazit. Zanedlouho to od modré čáry zkusil domácí Kusko a kotouč zapadl do sítě.

Hanáky kontaktní gól povzbudil a vynutili si přesilovku, ve které Orsava z první přestřelil. Ondruškovu ránu už při hře v pěti na obou stranách pak vyrážečkou zneškodnil Will. Olomouc tři minuty před koncem sáhla ke hře bez brankáře. Posledních 18 sekund hrála dokonce přesilovku šest na čtyři, vyrovnat už ale nedokázala a sezona pro ni končí.

Hlasy trenérů:

Jan Tomajko (Olomouc): „Měli jsme výborné první střídání, ve kterém jsme si vytvořili obrovskou šanci. První inkasovaný gól nás ale potom vyřadil z role. Dostali jsme ještě další dvě branky a vypadalo to na ručník. Kluci v sobě ale ještě našli síly a posledních dvacet minut odmakali naplno. Výsledek série 0:4 na zápasy je pro nás krutý. Hráčům jsme poděkovali za výkony, které podali. Nicméně Pardubice postoupily zaslouženě.“

Radim Rulík (Pardubice): „Pomohl nám první gól, po kterém jsme se uklidnili. Vytvářeli jsme si šance, Olomouci jsme toho moc nenabídli. Tohle trvalo do stavu 3:0. Pak soupeř snížil a my jsme ustoupili od naší hry. Olomouc vstřelila zaslouženě kontaktní gól, do třetí třetiny dala celkově úplně všechno. Mohla to ještě více zdramatizovat, ale my jsme ubránili i závěrečné oslabení čtyř proti šesti. I když jsme sérii vyhráli 4:0 na zápasy, byla pro nás velice těžká a stála nás spoustu sil.“

Góly

Domácí: 38:06. Nahodil, 45:49. Kusko

Hosté: 03:03. Říčka, 15:00. D. Musil, 28:09. Mandát

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – T. Černý, Ondrušek (C), Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček, F. Kočí – Orsava, Nahodil, J. Káňa (A) – Navrátil, Knotek (A), Bambula – P. Musil, Kusko, Plášek ml. – Anděl, Menšík, Klimek.

Hosté: Will (Frodl) – T. Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, Cienciala, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – A. Musil, Poulíček (C), Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček.

Rozhodčí

Šír, Cabák – Hlavatý, Lederer

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5500 diváků

Klíčové momenty ze zápasu:

Olomouc - Pardubice: Cienciala pěkným pasem našel Říčku, 0:1
Video se připravuje ...

Olomouc - Pardubice: Obrana Mory si nepohlídala najíždějícího obránce Musila, 0:2
Video se připravuje ...

Olomouc - Pardubice: Konrád perfektně zasáhl proti Paulovičovi
Video se připravuje ...

Olomouc - Pardubice: Rákos ještě Konráda nepřekonal, Mandát už s dorážkou byl úspěšný, 0:3
Video se připravuje ...

Olomouc - Pardubice: Bambula namazal puk zpoza branky mezi kruhy a Nahodil rozvlnil síť, 1:3
Video se připravuje ...

Olomouc - Pardubice: Kusko spíše nahazoval puk na branku a ten najednou skončil za Willem v brance, 2:3
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Olomouc - Pardubice 2:3. Dynamo je v semifinále, poprvé od titulu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud