Květoslav Šimek
24. března 2023 • 08:05

Divočina má dohru: stopka pro hráče Vítkovic i Komety, zaplatí také pokutu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emotivní čtvrté čtvrtfinále Generali ČP play off extraligy mezi Kometou a Vítkovicemi (2:1) mělo dohru u disciplinární komise. Oba kluby dodatečně poslaly hned několik podnětů na prošetření. Výsledkem je trest pro obránce Lukáše Kováře z Vítkovic a Rhetta Hollanda z Komety. Oba dostali stopku na dva zápasy a pokutu 10 % z platu. Série pokračuje za nerozhodného stavu 2:2 na zápasy v sobotu v Ostravě (17).



„Předseda Disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík se na základě podnětu HC Kometa zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče HC Vítkovice Lukáše Kováře a potrestal ho nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % ze základní odměny za faul kolenem,“ píše se na Twitteru APK LH.

Prakticky stejný verdikt zazněl i v případě Rhetta Hollanda z Komety. Ten dostal stopku (a pokutu) za sekání. Provinil se ve 32. minutě utkání, když se poměrně brutálně ohnal vysokou hokejkou po Mário Grmanovi. Vítkovice pak hrály dvě minuty proti třem (avizovaný byl i faul Kima Strömberga), ale přesilovku nevyužily.

Lukáš Kovář je trestaný za faul kolenem na Eduarda Šalého. Trefil ho ve 49. minutě, od rozhodčích Květoně a Pražáka dostal dvě minuty.

Oba kluby poslaly i další podněty na prošetření. Zákroky Petera Kriegera z Vítkovic, Radka Kučeříka, Luboše Horkého a Kristiána Pospíšila z Komety už Viktor Ujčík dodatečně netrestal. Ve všech případech řízení zastavil.

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud