24. března 2023 • 21:45

SESTŘIH: Třinec - Sparta 3:1. Oceláři srovnali, uspěli i bez Marcinka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Repríza loňského finále se náramně dramatizuje. Třinečtí hokejisté ve druhém domácím utkání čtvrtfinále Generali Česká play off porazili Spartu 3:1 a srovnali stav série na 2:2. Oceláři sice nejprve otevřeli skóre už v první minutě, Pražanům se ale podařilo srovnat poté, co byl do konce utkání vyloučen útočník Tomáš Marcinko za sekání mezi nohy. O vítězství úřadujícího mistra rozhodl v 48. minutě přesnou tečí Daniel Voženílek. V brance Slezanů zářil gólman Ondřej Kacetl. Pátá bitva v O2 areně je na programu v neděli.



Domácí udeřili hned z první střely; od modré čáry se trefil Marinčin a Třinec poprvé v sérii v průběhu utkání vedl. Sparta odpověděla náporem a v úvodní třetině přestřílela domácí 17:5. Kacetl se zejména vyznamenal, když vykopl betonem puk mířící do branky po odrazu od brusle Marcinka. Ve dvou slibných šancích jej nepřekonal ani Horák.

Pražanům pomohl i zbytečný zákrok Marcinka, který na hranici brankoviště Sparty oplácel a sekl Warga. Přesilovou hru využil už po 16 sekundách Řepík. O delší výhodu připravili hosty faulující Tomášek a Vitouch, Třinec ale nevyužil 42 sekund dlouhou přesilovku čtyři na tři. Při hře ve čtyřech ještě zahrozil z rychlého protiútoku domácí Kurovský a zbytek trestu Oceláři přečkali bez problémů.

V prostřední části ubylo gólových šancí. Střelecky byli opět aktivnější Pražané (9:6), ale Kacetl vše vyřešil. Domácí kontrovali akcemi Růžičky a Voženílka, který nahradil v elitním útoku Marcinka. Oba vyprášili Kovářovi betony.

Sparta hrála v úvodu třetí třetiny přesilovou hru, největší šanci si ale vytvořili domácí. Voženílek v přečíslení dvou na jednoho vzal zodpovědnost na sebe, vybruslil si před Kováře, ale nepřekonal jej zakončením nad lapačku. Za obranu hostů se dostal i Růžička, jenže s bekhendovým blafákem mezi betony neuspěl. Třinec se však přece jen dočkal: Kaňák nahazoval puk od modré čáry a Voženílek jej tečoval mimo dosah Kováře.

Třetí třetiny patří v dosavadním průběhu série Třinci, v součtu je vyhrává se skóre 5:1, přičemž jediný gól inkasoval při hře bez brankáře. I tentokrát se Sparta dlouho na nic extra nezmohla, až v 54. minutě se ocitl v předbrankovém prostoru Kaše, ale zakončil jen do náruče Kacetla.

Pražané se pak necelé tři minuty před koncem odhodlali ke hře bez gólmana, Tomáškovu nebezpečnou střelu kryl Kacetl a Němečkův pokus prosvištěl těsně mimo. Další naději vzal hostům Jeřábek, který trefil přes celé hřiště prázdnou branku.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Třinec): „Byla to skvělá bitva, pokračování těch tří předchozích zápasů. Pro nás je důležité, že jsme si pro vítězství šli. Hráli jsme s důrazem, nasazením a byli jsme odměněni bodem. Je otázkou posouzení zákroku (Tomáše Marcinka), nechci se do toho pouštět, ale je to v zápalu boje. Je zajímavé, že Marci nehrál ani druhý zápas v Praze a taky jsme vyhráli. Asi ho budeme muset vyndat ze sestavy (s úsměvem).“

Miloslav Hořava (Sparta): „Zápas byl podobný jako předchozí, ale neměli jsme vyložené šance. I když tam nějaký střely byly, tak nešly z pozic, kdy můžeme dát gól. Chyběla nám clona, jaké měl Třinec, a po kterých dal dvě branky. Včera se to dařilo, dneska ne. Kluci ale dřou, makají naplno, je to hra. Měli jsme dát o gól víc, pak mohl zápas vypadat jinak. Na jednu branku se v play off těžko vyhrává.“

Góly

Domácí: 00:42. Marinčin, 47:50. Voženílek, 59:19. J. Jeřábek

Hosté: 15:23. Horák

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Voženílek, Vrána (C), Nestrašil – Dravecký (A), Hudáček, Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček – Hrňa.

Hosté: J. Kovář (Kořenář) – Polášek (A), Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík, Jandus – Buchtele, D. Vitouch, P. Kousal – E. Thorell, Horák, Tomášek – Kaše, Sobotka (A), Řepík (C) – Konečný, G. Thorell, Vauhkonen.

Rozhodčí

Kika, Stano – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud