Miroslav Horák
29. dubna 2023 • 08:00

Stříbrný Hradec vítaly ohně, stovky lidí i Hronek: Tak jsme druhý, no a co?!

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohráli zlatou placku, takže své okolí přestali zajímat? Kdepak, ani náhodou. Takhle to v Hradci Králové nefunguje. Město pod Bílou věží hokejisté pobláznili výtečnými výkony a neutuchající bojovností. V play off vyklepli Liberec, přemohli Vítkovice a dali řádně zabrat i staronovým třineckým šampionům. Podle toho vypadalo i uvítání stříbrného týmu po návratu ze Slezska z prohraného šestého finále. Bylo velkolepé.



„Už jedou!“ zařvali spokojeně přítomní fanoušci, kteří se po půl jedné v noci začali scházet u hradecké arény a v dáli viděli, jak se k zimáku přibližuje stříbrná výprava. Což byl pokyn pro odpalovače ohňostroje a vlastníky červených světlic, kteří autobusu vytvořili působivý ohnivý koridor před zaparkováním.

Několik set příznivců okamžitě začalo vytleskávat své oblíbence a děkovat za historickou sezonu, v níž se hráči Mountfieldu prvně procpali do boje o titul.

„Tak jsme druhý, no a co?! No a co?! No a có o o! Hoši, děkujem! Hoši, děkujem!“ zpívali vděční skalní fans, kteří v play off vyprodávali téměř sedmitisícový stadion a neustálým kraválem uvnitř dávali najevo, jak si kvalit a nezlomného ducha týmu váží.

Mezi prvními vystoupil z autokaru kapitán Radek Smoleňák, přítomným okamžitě mával a tleskal, hráči se postupně trousili živým špalírem do kabiny, plácali si s fandy, kteří jim upřímně děkovali za báječnou sezonu, byť s trochu hořkým koncem.

Nakonec i z prohraného finále zklamaní hráči sem tam vyloudili úsměv. Pravda, hodně těžko to šlo zejména Oliveru Okuliarovi, jenž po zákroku Daniel Voženílka nedohrál a otřesený se převlíkal do teplákovky. Slovenský objev sezony schytal pecku do hlavy, náraz do plexiskla rozhodně nebyl z nejpříjemnějších. Možná i proto ho hradečtí příznivci chlácholili víc než jiné hokejisty.

Radegast HITparáda: Voženílek zrentgenoval Okuliara, pak došlo málem k bitce
Video se připravuje ...

Mezi dvaadvacetiletým útočníkem a hradeckým publikem se vytvořilo silné pouto. Okuliar prožil životní ročník a chválil si i skvělé vztahy v týmu. „Klobouk dolů za to, jak jsme se v průběhu sezony, kdy nás klátila zranění a nemoci, dali do kupy. Snad se i někdy v budoucnu podaří takovou kabinu zopakovat,“ zadoufal spokojený, ale i zklamaný Okuliar.

Jen co si hráči odložili bagáž v klubové šatně, sebrali se zapít sezonu v centru města. Vybrali si Hendrix Café na Velkém náměstí. Mezi hosty nechyběl ani Filip Hronek, jenž své kamarády vydatně podporoval po svém návratu z Vancouveru, kde po trejdu z Detroitu dohrával sezonu NHL.

„Velká škoda, klukům jsem strašně přál a věřil, že to dotáhnou domů na sedmý zápas. Nedá se nic dělat, i tak mají za sebou parádní sezonu, můžou být na sebe pyšní,“ vykládal elitní český obránce u domácí kabiny Mountfeldu.

Fanoušci týmu dostanou možnost potkat se se svými oblíbenci v pondělí kolem třetí odpoledne na Ulrichově náměstí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud