16. března 2018 • 22:30

Stach po výhře: Je to velká úleva, ale zároveň pořád jen jeden krok

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou úlevu přinesla hokejistům Plzně skvěle zvládnutá koncovka druhého čtvrtfinálového duelu s Olomoucí, díky níž vyrovnali po čtvrteční porážce v nájezdech stav série na 1:1. Vítězství 4:2 však Západočeši nechtěli přeceňovat. Vědí, že výhoda domácího prostředí je nyní na straně soupeře a oba týmy mají k postupu mezi nejlepší kvarteto stejně daleko.



Plzeň se v porovnání s úvodním duelem zlepšila, možná i proto, že čtvrteční utkání bylo pro Indiány prvním extraligovým soubojem od 4. března, kdy v závěrečném 52. kole základní části porazili Zlín. "Od začátku jsme dnes hráli lépe než včera. Samozřejmě je to úleva, stav 0:2 by nebyl příjemný, ale pořád je to jen jeden krok," řekl v rozhovoru s novináři útočník David Stach.

"Možná jsme byli vážně asi o něco rozehranější, což nám pomohlo. Za stavu 2:2 jsme měli velký tlak, ten vítězný gól jsme si zasloužili. Jsem rád, že jsme ho dali a dovedli to do vítězného konce," pochvaloval si šestadvacetiletý Stach, který v utkání stihl gól, dvě asistence, ale i neproměněné trestné střílení.

Plzeň - Olomouc: Stach neproměnil trestné střílení! Konrád proti němu bravurně zasáhl
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

"Myslel jsem si, že si bude gólman (Branislav Konrád) myslet, že udělám to samé jako včera při nájezdech," pousmál se Stach. "Možná si to i myslel... Kdybych puk zvedl, byl by to gól, takhle jsem trefil jen lapačku," mrzelo ho.

I proto, že měl ve 44. minutě navrch Konrád, připadl nakonec vítězný gól Milanu Gulašovi, jenž zlomil stav 2:2 trefou v 56. minutě. "Je pro nás obrovské plus, že máme 'Gulyho' zpátky v týmu. A jsme za to samozřejmě hrozně rádi, protože nás táhnul po celou sezonu. A zase ukázal, že nás může táhnout dál," ocenil Stach.

Plzeň svého soka opět přestřílela, přesto se hrál velmi vyrovnaný duel, v němž nebylo daleko k tomu, aby šla třetí trefou do trháku Olomouc. "Oni sice nemají moc střel, ale když mají střelu, tak je nebezpečná. Mají skvěle propracovaný systém hry a hrozně nebezpečné protiútoky. Musíme si na to dát pozor a nepouštět je do nich," uvedl Stach.

V Olomouci očekává podobné zápasy, jako se odehrály na plzeňském ledě. "Určitě nemůžeme čekat, že jeden z týmů vyhraje o pět gólů, jak tomu bylo v základní části. Bude to boj o každý kousek ledu," řekl Stach.

SESTŘIH: Plzeň - Olomouc 4:2. Domácí srovnali, dvakrát uspěl Gulaš
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:28. Gulaš, 29:17. Indrák, 55:27. Gulaš, 59:45. Stach

Hosté: 04:23. Ostřížek, 35:50. Ostřížek

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Pulpán – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Kantner – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

Hosté: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), L. Galvas, J. Galvas, Houdek – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Mráz, Irgl – Matai, Ostřížek, Skladaný – Holec, Herman, Jergl.

Rozhodčí

Hribik, Pražák – Frodl, Komárek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7017 diváků

Plzeň - Olomouc: Ostřížek je při chuti! Nádhernou trefou vyrovnal na 2:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Kouzelník Konrád! Vytáhl parádní zákrok betonem proti Kindlovi
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Rána jako z děla! Osamocený Gulaš propálil Konráda a bylo to 3:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Stach korunoval vítězství domácích střelou do prázdné, 4:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud