Zdeněk Janda
5. dubna 2019 • 09:47

Mueller opět udeřil! Americký střelec je rád, že potěšil spoluhráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je na něj spolehnutí. Když Kometa potřebuje, ví, že přijde jeho moment. Přišel. Tedy ne v přesilovkách, které Brnu ve čtvrtek zrovna nešly, ale její klíčový bombarďák Peter Mueller udeřil v prodloužení. „Jsem rád, že jsem udělal spoluhráčům radost,“ vykládal americký kanonýr po výhře 3:2. Hlavně díky němu je semifinálová série s Libercem srovnaná, teď se v neděli a v pondělí přesouvá do Brna. A dá se opět čekat prvotřídní hokej.



Když je na ledě, pořád se něco děje. Hlavně jeho rány z první jsou jedovaté. Dvě mu v prodloužení nevyšly, ale ta třetí už ano. „Jsem rád, že jsem to takhle trefil, protože předtím v přesilovce pět na tři na začátku nastavení mi to dvakrát nevyšlo ideálně. Ty střely nevypadaly dobře. Teď jsem šťastný, že jsem to odčinil a napotřetí to vyšlo. Jsem rád, že jsem mohl spoluhráčům udělat radost,“ vykládal skromně kanonýr, který si v play off v šesti utkáních připsal už pět gólů.

A znovu ukázal, jak je pro tým důležitý. Střelecký instinkt naplno ukazoval už v základní části, kdy si ve 43 utkáních připsal 24 gólů.

Kometa ale ve čtvrtek proti Liberci několikrát zklamala při přesilovkách. Nevyšly ani ty dvojnásobné, v jednu chvíli do nich Brno šlo s pěti útočníky. Ve stylu všechno, nebo nic. Ani to nevyšlo, ale nakonec nemuseli šampioni z posledních dvou let smutnit. V pravý čas přišla další Muellerova pumelice.

Liberec - Kometa: Americký sniper Mueller rozhodl zápas bombou z mezikruží, 2:3pp
Video se připravuje ...

„Je skvělé, že se nám nakonec podařilo vyhrát. Předtím z naší strany početní výhody nebyly nejlepší, doufám, že se to zlepší. Nejdůležitější bylo, že i když jsme některé nevyužili, nepřestali jsme hrát, stále jsme bojovali, dřeli. A nakonec se to přiklonilo na naši stranu,“ dodal útočník, který v Kometě kroutí první sezonu.

A cíl má jasný. Pomoct vyhrát titul. „Je jasné, že mě to láká. I to byl důvod, proč jsem přišel,“ říkal už během sezony v rozhovoru pro Sport Magazín.

Aby se mu to podařilo, musí pomoct svalit Liberec. Což je hodně silný rival. „Bude to ještě velká bitva. O tom není pochyb. Z nějakého důvodu vyhráli základní části, můžeme vidět, jaký mají v týmu kalibr. Ale teď se vracíme domů, před naše fanoušky, na to už se těšíme,“ dodal útočník, jenž posbíral 297 zápasů v NHL.

Teď jeho um naplno poznává extraliga. A on řádí, stejně jako v základní části. Jakmile je na ledě, pro Liberec to znamená nejvyšší pohotovost.

SESTŘIH: Liberec - Kometa 2:3pp. Hosté srovnali sérii, dělovkou rozhodl Mueller
Video se připravuje ...

Liberec - Kometa: Důrazný Orsava dorazil kotouč za Willa, gól posvětilo video, 2:2
Video se připravuje ...

Liberec - Kometa: Chytrá Dočekalova teč znamenala vyrovnání na 1:1
Video se připravuje ...

Brněnští hokejisté oslavují vítězství v druhé semifinálové bitvě s Libercem. Stav série je 1:1 na zápasy
Brněnští hokejisté oslavují vítězství v druhé semifinálové bitvě s Libercem. Stav série je 1:1 na zápasy

Góly

Domácí: 20:17. L. Krenželok, 37:22. M. Zachar

Hosté: 34:50. Dočekal, 50:55. Orsava, 69:36. Mueller

Sestavy

Domácí: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Orsava, M. Erat, Plášek ml. – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.

Rozhodčí

Jeřábek, Hradil – Brejcha, Jelínek

Stadion

Home Credit Aréna, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud