Květoslav Šimek
8. dubna 2021 • 22:32

Sekera v obličeji! Dlapa sejmul ležícího Kundrátka. Kdo šel na trestnou?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bylo výrazně přes čáru. Boleslavský obránce Ondřej Dlapa ve čtvrtém semifinále Generali ČP play off proti Třinci (3:1) seknul čepelí hokejky do obličeje ležícího Tomáše Kundrátka. „Trestal“ ho za najetí do brankáře Jana Růžičky. Sudí René Hradil a Oldřich Hejduk Dlapovu odvetu přehlédli, na trestnou šel za napadení Kundrátek. Přísně. Na gólmana byl natlačený, jen těžko se mu v rychlosti mohl vyhnout.



Boleslavští urvali čtvrté semifinále po zásluze. Hráli velmi dobře, stejně jako ve druhém duelu se dokázali otřepat z třineckého vedení a srovnali sérii 2:2 na zápasy. Byli rychlí, obětaví, disciplinovaní. Soupeři „nabídli“ jedinou přesilovku. Až v 51. minutě.

Pravda je, že sudí pár nedovolených zákroků přehlédli. Oboustranně. Nicméně zákrok Ondřeje Dlapy byl nejvýraznějším pochybením. Ležící Kundrátek od něho dostal sekeru přímo do obličeje. „Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ komentoval třinecký obránce.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Třinec 3:1. Cienciala srazil "své" Oceláře a srovnal sérii
Video se připravuje ...

Co se z jeho pohledu stalo? „Šel jsem do brány a stalo se, co se stalo. Dostal jsem sekeru do tváře, to se stalo.“ Paradoxně pak šel na trestnou sám. Sudí ho vyloučili za napadení. Kundrátek připouští, že udržet chladnou hlavu bylo v takové chvíli těžké. Do obličeje pak navíc dostal o pár momentů znovu. Tentokrát sice nechtěně při souboji před bránou, ale i takové zákroky se trestají. Hokejku v obličeji (nepotrestanou) musel v průběhu duelu rozdýchávat i Matěj Stránský.

Kundrátek si sám vyčítal spíš vyloučení. „Musím se tomuhle zbytečnému faulu vyvarovat. To bylo z mé strany zbytečné. Dostal jsem ránu, ale měl jsem to zhodnotit líp, dostal jsem se do toho sám vlastní vinou. Při takhle nahozeném puku se nesmím nechat vyloučit, když je šest minut do konce. To se nemůže stát.“

Dlapa má ve vyrovnané, ale stále především hokejové sérii, už druhý vroubek. V prvním semifinále nohou podmetl Ondřeje Kovařčíka, ten se nekontrolovaně skácel na led a s podezřením na otřes mozku skončil v nemocnici. Z ní už je doma, ale hrát od té doby nemůže.

Třinec - Mladá Boleslav: Po Dlapově zákroku zamířil do kabin Ondřej Kovařčík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:22. Jääskeläinen, 25:01. Cienciala, 58:24. Ševc

Hosté: 05:58. M. Stránský

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Šidlík, Fillman, Bernad – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, Cienciala, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil (A), Claireaux – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, Freibergs, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Chmielewski – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Hrňa.

Rozhodčí

Hradil, Hejduk – Ganger, Klouček

Stadion

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE BK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud