Michal Koštuřík
15. března 2022 • 12:56

Kometa bez Muellera! Hvězda má za zásah do slabin stop na jeden zápas

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Brně se toho báli a měli proč. V dnešním čtvrtém duelu předkola play off s Libercem (od 18 hodin) bude Kometa za stavu 1:2 postrádat svou hlavní hvězdu. Útočník Peter Mueller (33) obdržel od disciplinární komise jednozápasovou stopku za seknutí do slabin protihráče Jana Šíra. Morová rána do sestavy Zábranského a Kalousovy grupy.



Vysvětlení Viktora Ujčíka, předsedy Disciplinární komise: „Na základě videozáznamu jsem shledal, že hráč se přestupku dopustil bezprostředně po vhazování ve středním pásmu, když nejdříve vědomě umístil hůl mezi nohy stojícího protihráče a následně ho při jejím pohybu vzhůru zasáhl do oblasti rozkroku.“

Celý moment se stal ve 46. minutě ve středním pásmu, krátce po vhazování. V Muellerovi se nakupila frustrace po několika tvrdých zákrocích hostů, a když mu dvaadvacetiletý Šír podržel hokejku, reagoval tak, že ji chtěl vytrhnout pohybem nahoru. Útočníka Bílých Tygrů bolestivě zasáhl a dostal trest na dvě minuty za sekání. Už v tu chvíli bylo však zřejmé, že bude mít jeho zákrok ještě dohru u disciplinárky.

SESTŘIH: Kometa Brno - Liberec 4:2. Tygři první mečbol nevyužili
Video se připravuje ...

S tím po utkání počítali i oba trenéři, byť to nechtěli říct naplno. „Tyhle věci rozhodují jiní,“ reagoval liberecký trenér Patrik Augusta. „Je na soupeři, jestli podá podnět. Hokejka tam jednoznačně byla, o tom není žádná diskuze. O tom, jestli ji (Šír) držel nebo nedržel, to je věc druhá. Nevím, jak se to bude posuzovat. Předpokládám, že maximálně…,“ nedořekl větu jeho protějšek Jiří Kalous.

Nejspíš chtěl dodat, že jeho opora dostane trest na jedno utkání. Přesně takový se očekával. „Ptal jsem se rozhodčích a ti říkali, že šlo o pohyb zespodu ve snaze nadzvednout soupeři hokejku,“ popsal útočník Severočechů Michal Birner komunikaci s arbitry Úlehlou a Hejdukem přímo na ledě. Dvouminutový trest ovšem disciplinárce nestačil.  

Americký snajpr je klíčovým hráčem Brna. Ve třech partiích nasbíral pět bodů (3+2), patří do elitní formace a z útočníků má pokaždé nejvyšší ice-time. Večer však svým parťákům nepomůže. Pokud Kometa prohraje, sezona ji končí. I Muellerovi. 

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud