21. března 2022 • 09:55

Co ukázal start série o Hradci: klíč Blain, přesilovky AU i libero Novotný

Autor: ryp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Hradecký útočník Ahti Oksanen smutní po domácí prohřeHradecký útočník Ahti Oksanen smutní po domácí prohřeFOTO: ČTK / Vostárek Josef

    Vítěz Prezidentského poháru z Hradce Králové má za sebou nástup do play off. Čtvrtfinálovou sérii s Mladou Boleslaví začal na domácím ledě dvěma vyrovnanými bitvami (2:1 a 2:3), které v mnohém prověřily hru Mountfieldu a jeho připravenost do bojů o Masarykův pohár. V článku iSport.cz se dočtete o silných stránkách, ale i nedostatcích mužstva kouče Tomáše Martince.   

  • Blain je klíč

    Závěr druhého utkání nehrál hradecký bek Jéremie Blain. Z hradecké kabiny jste slyšeli, že to zásadní faktor není, protože ho tým musí umět zastoupit. Určitě, měl by. Jen zkrátka žádný jiný obránce není tak divoký směrem dopředu jako on. Všichni dovedou podpořit útok, tak má Mountfield svůj hokej založený. Ale Kanaďan je v tomhle eso. Bez něj bylo těžší se dostat k soupeři do třetiny.

  • Oslabení TOP, přesilovky AU

    Když vidíte, jak Mountfield funguje v oslabení? Rozhodě zatleskáte práci Koukala s Pilařem. Bránit by šlo. Ale vymyslet něco v početní výhodě? Hradec je paradoxně horší než proti pěti. Dal gól v zápase číslo dva, ale to byl brejk, ne přesilovková kombinace. Trenér Martinec ve druhém utkání rozhodil formace pro početní výhody, tak zlé to bylo. Nefunguje Smoleňákova parta, nevýrazný je Orsava.

    Mountfield HK - Mladá Boleslav: Smoleňák hodil Ševce na Krošelje a následovala strkanice
    Video se připravuje ...

  • Kulík-Dulík-Bubík

    Víte, jak se trojice Perret-Kevin Klíma-Jergl dostane do útočného pásma? Prostě si vezme puk a zajede tam, není co řešit. Chvílemi si říkáte, jestli v bruslích nemají rakety. Jejich kombinace se odehrávají v bleskovém tempu, vynikli by ještě víc, kdyby proměňovali aspoň 30 % svých šancí. V té rychlosti vůbec nepoznáte, kdo je kdo, takže jako v Kačeřích příbězích, Kulík-Dulík-Bubík.

  • Libero Novotný

    Jako kdyby v hradecké bráně stál gólman, který celou kariéru chytal za mořem. Pro Filipa Novotného hra hokejkou úplně stejně přirozená jako chytání puků. V prvním zápase zkoušel dát gól, ve druhém třeba rozjel akci, která vedla ke gólu na 2:0. Většina brankářů by puk přikryla, nerozehrávala. Na konci druhého utkání se zranil. Kiviaho je dobrý záskok, ale Novotný vypadá o chlup lépe.

    Mountfield HK - Mladá Boleslav: Problém pro Hradec! Zraněný Novotný musel střídat
    Video se připravuje ...

  • Ščerbak? Víc než all-star game

    Ta věta ruských novinářů, že Nikita Ščerbak je hokejista pro all-star game, zajímavě zraje. Pod tímhle pojmem si představíte někoho, kdo hraje hlavně krásně. No, umí vytáhnout dobré kousky. Ale v utkání číslo 1 zařídil gól pro Kellyho Klímu cloněním před bránou. A v obou zápasech dělal i hloupé fauly, kdy oplácel tvrdé zákroky na sebe. Za to pochvalu nedostal, to si pište. Ale jen all-star game? To fakt ne.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud