Adam Lacek
23. března 2022 • 11:05

Fin táhne Bruslaře: Je jako Ševc, říká Rulík. Hrál s hvězdami, slaví jako CR7

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měří ke dvěma metrům, váží přes metrák. Hromotluk? Ale kdeže… Finský obránce Alex Lintuniemi má přednosti jinde, v play off se zařadil mezi největší esa Mladé Boleslavi. Bruslaři na něj spoléhají. „Má klid na hokejce, nekazí. Je podobný typ jako Martin Ševc,“ vychvaluje ho trenér Radim Rulík. V mládežnických reprezentacích nastupoval po boku současných hvězd NHL, na draftu šel ve druhém kole. Jak na něj tým z města automobilů vůbec přišel?



Nedělní duel v Hradci patřil jemu. Nikdo nebyl na ledě lepší. V deníku Sport se Alex Lintuniemi stal první hvězdou zápasu, stejně to viděla i Česká televize. Když finský sympaťák přišel na rozhovor, rozdával úsměvy. I přesto, že měl za sebou sedmý zápas za posledních deset dnů. „Cítím se skvěle. Jsem ready, klidně můžeme hrát zítra znovu,“ prohlásil.

Rodák z Helsinek zavelel ve druhém čtvrtfinále play off na ledě favorita z Hradce Králové k obratu svého týmu z 0:2 na 3:2. Podpořil útok, jak je koneckonců zvyklý, převzal puk od Jakuba Kotaly, stáhl si ho pod hráče a trefil se přesně na zadní tyč. O minutu později bylo srovnáno a otočku dokonal v posledním dějství Pavel Kousal. „Potom, co jsme dali první gól, jsme rozhodně hráli jako lepší tým,“ zmínil Lintuniemi.

SESTŘIH: Mountfield HK - Mladá Boleslav 2:3. Bruslaři otočili nepříznivý vývoj a srovnali stav série
Video se připravuje ...

I jeho výkonu si musel všimnout trenér českého národního týmu Kari Jalonen, který zápas v Hradci sledoval z tribuny. Možná ještě ten večer letěla zpráva kolegům na sever Evropy: Hele, Lintuniemi, víte o něm? Bezpochyby vědí, v minulém ročníku totiž debutoval v seniorské reprezentaci na domácím Karjala Cupu. „Když bude takhle hrát, tak si dává daleko větší šanci, aby byl znovu nominovaný. Ale Finové mají spoustu kvalitních hokejistů a jejich trenérům do toho nikdo nevidíme,“ říká boleslavský sportovní manažer Václav Nedorost.

Do Mladé Boleslavi přišel finský bek na konci loňského října.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud