5. dubna 2022 • 13:59

Svačinův nájezd byl regulérní. Komise řekla, proč nevadí zpětný pohyb puku

Autor:
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl klíčový nájezd třineckého útočníka Vladimíra Svačiny ve druhém semifinále Generali Česká play off proti Mladé Boleslavi (1:0 sn) regulérní? Komise rozhodčích v čele s jejím předsedou Vladimírem Šindlerem potvrdila, že byl. Sudí i brankový videorozhodčí podle ní postupovali v souladu s výkladem pravidel.



„Smyslem pravidla 24.2 není zabránit hráči v úhybném manévru při zákroku brankáře, nýbrž v neúměrném protahování nájezdu nebo v pokusech ´rozhodit´ brankáře přerušováním nájezdu, případně pohybem vzad,“ píše se v oficiálním stanovisku Komise rozhodčích. „Hráč prováděl trestné střílení souvisle a manévrem se pouze běžnou kličkou vyhnul zakročujícímu brankáři. Zpětný pohyb puku v takovém případě není v rozporu s výkladem pravidla 24.2.“

Boleslavští upozorňovali na větu v pravidlech, že „puk musí setrvat v pohybu směrem k soupeřově brankové čáře.“ To se podle trenéra Radima Rulíka a dalších zástupců klubu nestalo. Předseda komise Vladimír Šindler ovšem tento názor negoval.

„Náš výklad potvrdila i komise rozhodčích IIHF, které jsme video poslali k posouzení,“ říká Vladimír Šindler. „Za rozhodující označila, že hráč postupoval s pukem normálním a plynulým způsobem. Jiná situace by nastala, pokud by se s pukem zastavil nebo zřetelně vrátil zpět, aby se potom znovu pokusil oklamat brankáře.“

Semifinálová série mezi Oceláři a Mladou Boleslaví je 2:0 na zápasy (3:0, 1:0sn). Ve čtvrtek a v pátek se bude hrát na ledě Bruslařů.

SESTŘIH: Třinec - Mladá Boleslav 1:0sn. Druhý bod pro Oceláře, v nájezdech rozhodl Svačina
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: . Svačina

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Chmielewski, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).

Hosté: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Bernad – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Eberle, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Adam Raška I, T. Knotek, J. Stránský (A).

Rozhodčí

T. Veselý, Stano – Brejcha, Špůr

Stadion

Werk arena, Třinec (kapacita: 5 400 diváků)

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud