Jan Denemark
7. dubna 2022 • 21:55

Gulašův bláznivý zkrat! Krosčekem do obličeje pustil Spartu blíž k finále

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
18
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do konce chybělo pět minut a Motor vedl o dvě branky. První výhra v semifinále se zdála být na dosah. Muž, který do té doby vstřelil rozdílovou branku však veškeré své snažení a i svých parťáků zmuchlal a hodil razantně do koše. Milan Gulaš neovládl nervy a krosčekem do obličeje klečícího Davida Tomáška oslabil svůj tým na pět minut, během kterých stihla Sparta góly Michala Řepíka a Filipa Chlapíka srovnat. Druhý jmenovaný pak rozhodl i prodloužení a Pražané mají tři příležitosti k postupu do finále.



„Jdeme do toho s tím, že musíme za každou cenu vyhrát a něco změnit. Je třeba dát první gól, aby se pak do nás museli tlačit a otevřeli to. A abychom lidi dostali do varu,“ řekl den před utkáním obránce Motoru Roman Vráblík.

Jeho slova se naplnila. Do puntíku. Když si domácí příznivci poprvé zakřičeli gól hned v první přesilové hře po bombě z první od kanonýra Milana Gulaše , atmosféra v Budvar Aréně byla elektrizující, nešlo slyšet vlastního slova.

Obdobné to bylo v 55. minutě, kdy Gulaš kráčel směrem do kabin. Po nic neřešícím souboji krosčekoval do brady Davida Tomáška . Zákrok nelze popsat jinak, než jako naprostou klukovinu. A to je ještě hodně mírné. Pětiminutové vyloučení následovalo naprosto po právu a dá se s velkou pravděpodobností čekat dodatečný disciplinární trest.

Ten hokejový přišel vzápětí. Sparta vycítila nečekanou šanci ještě zkusit zabojovat o ztracený zápas, což se jí dokonale povedlo. Střelami z kruhů z holí Michala Řepíka a Filipa Chlapíka vyrovnala duel. Mimochodem, jde o střelce, kteří se střelecky prosadili až v tomto semifinále. I jejich parťáci se usmívali a tvrdili, že si snad šetřili góly na zásadní momenty. Což se nyní potvrdilo.

Gulaš se tak během jediné vteřiny, kdy se rozhodl, slovy klasika, pro blikanec, stal z hrdiny padouchem.

SESTŘIH: České Budějovice - Sparta Praha 2:3p. Motor poslal do kolen zkrat Gulaše, dvakrát se trefil Chlapík
Video se připravuje ...

Hokejisté Sparty se radují ze vstřeleného gólu
Hokejisté Sparty se radují ze vstřeleného gólu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
18


Články odjinud