Květoslav Šimek
22. dubna 2022 • 04:40

Spartu už jednou ve finále sestřelil. V Třinci ale Bakoš těžko hledá místo

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel jako posila na poslední chvíli z KHL, ale v bojích o titul skoro nehraje. Slovenský útočník Martin Bakoš (32) těžko hledá místo v ustálené rotaci našlapaného týmu Ocelářů a v herním systému trenéra Václava Varadi. „Kluci hráli výborně, dvě série zvládli 4:0 na zápasy, nebyl důvod něco měnit,“ komentoval Bakoš, který před šesti lety v libereckém dresu vstřelil ve finále zlatý gól Spartě. V Třinci zatím nečekaně sbírá pouze drobky.



Finálové bitvy o extraligové zlato vždy přináší zajímavé příběhy. Klíčové role plní borci, od kterých by se to až nečekalo. Například obránce Mikuláš Zbořil, v sedmadvaceti letech a s minimem extraligových zkušeností hraje své první velké play off. Nebo Vladimír Svačina, který už byl v Třinci i Vítkovicích odložený jako nepotřebný. A naopak hráči, co by podle jména a vizitky měli zářit, sbírají drobky. V této kategorii je zatím slovenský reprezentant Martin Bakoš.

Zkušený útočník přišel do Třince ze Soči na konci ledna těsně před uzavřením přestupního okna. V klubu podepsal víceletou smlouvu. Se třemi dětmi se vyloženě chtěl dostat z Ruska. A také si přál znovu hrát o nejvyšší příčky. „Budu upřímný, tenhle tlak mi v posledních letech chyběl,“ říkal Bakoš po podpisu smlouvy. „Ten pravý hokejový tlak, že nic jiného než úspěch se nepočítá. Chci třineckému týmu pomoct. Uvidím, jakou dostanu od trenéra roli. Tu budu chtít plnit.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud