25. dubna 2022 • 17:05

Reakce Kacetla či mistr X. Faktory, které mohou rozhodnout páté finále

Autor: den
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Čtyři zápasy, po dvou výhrách pro Třinec i Spartu. Extraligové finále nabízí vyrovnanou bitvu, zbývají maximálně tři duely. Úterní pátý zápas série bude extrémně důležitý, jeden z týmů se výrazně přiblíží vysněné trofeji. Deník Sport vybral pět faktorů, které by mohly klíčové utkání rozhodnout.

  • Restart třinecké ofenzivy

    Mluvil o tom Milan Doudera, a do jisté míry i konečný výsledek finále číslo 4. Třinec v ofenzivě zdaleka nepředvedl svůj standard, a pokud chce uspět, musí se v této činnosti zlepšit. Útočné sucho však může znamenat i určitý „kopanec“ pro elitní forvardy týmu. Martin Růžička? V Praze za nula. Jeho parťák z útoku Petr Vrána jakbysmet. Jistě, obranná dokonalost k výhře pomůže, nicméně bez podpory v útoku vyjde na prázdno.

    Sparta - Třinec: Zkrat domácích fanoušků, Douderu trefila mince do obličeje!
    Video se připravuje ...

  • Počet přesilovek Sparty

    V podobném duchu o tom v play off mluvili zástupci Liberce, Českých Budějovic a nyní i Třince: „Nesmíme Spartě dávat přesilovky, trestá je.“ Síla obou přesilovkových komand Pražanů už na papíře budí respekt, na ledě očekávání naplňuje. Čtvrtý zápas finále pak gól z hole Vladimíra Sobotky z početní výhody rozseknul, Sparta utekla na dvě branky. Pro úspěch Ocelářů bude zásadní disciplína a vyhnutí se trestné lavici.

    Sparta - Třinec: Sobotka poslal svůj tým do dvoubrankového trháku, 3:1
    Video se připravuje ...

  • Reakce Kacetla

    „My tady z něj v podstatě děláme Haška,“ pronesl po druhé prohře v sérii sparťanský kapitán Michal Řepík. Řeč byla o Ondřeji Kacetlovi. Maskovaný fenomén vyřazovacích bojů však v pražské odvetě „haškovská“ čísla ztratil, ze sítě lovil čtyři kusy, jasně nejvíc v celém play off. A právě styl, jakým na prohru zareaguje, mnohé napoví. V Třinci si pochopitelně přejí udržení výkonů ve stylu velkého „Dominátora.“

    Sparta - Třinec: Šmerha měl slibnou šanci, Kacetl úspěšný
    Video se připravuje ...

  • Držení trendu

    Sparta našla v posledních čtyřiceti minutách pražské odvety recept, jak třineckou tvrz vyplenit. Ale hlavně byla schopná herní činnosti, kterou se po většinou pyšní právě její soupeř. Dostat se do vedení a pak předvádět v obraně jistý výkon bez zmatků. To je rozdíl oproti mnoha utkáním základní části, i předchozích finálových soubojů. Doposud se mnohdy zdálo, jako by zisk vedení byl pro Pražany spíše přítěží, teď se to otočilo.

    SESTŘIH: Sparta - Třinec 5:2. Série se za stavu 2:2 vrací zpět do Werk arény
    Video se připravuje ...

  • Mistr X

    Schválně, řekli byste, že rozhodující trefy obstarají Tomáš Pavelka či Vladimír Dravecký? Nebo že tříbodovou show s parádním gólem vysekne Tomáš Šmerha? Nejste jediní, kdo tipl jiná jména. V těsných bitvách to tak bývá. Může se tedy stát, že do průběhu výrazně zasáhnou čtvrté formace, obě totiž hrají parádní hokej. Jak ta sparťanská pod vedením mladého Davida Vitoucha, tak i ocelářská trojice v čele s Milošem Romanem.

    Sparta - Třinec: Oceláři špatně rozehráli a Šmerha toho využil, 2:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud