28. dubna 2022 • 21:29

SESTŘIH: Sparta – Třinec 1:2. Zlatý hattrick! Oceláři slaví titul v Praze

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovský hattrick v české extralize byl dokonán! Třinečtí hokejisté v šestém utkání finále Generali Česká play off porazili Spartu 2:1 a po výhře 4:2 na zápasy potřetí v řadě získali Masarykův pohár. O vítězný gól v rozhodujícím duelu se postaral při trestném střílení útočník Vladimír Svačina. Trenér Ocelářů Václav Varaďa tak zakončil angažmá ve slezském klubu ve vyprodané O2 aréně se třetí zlatou medailí na krku a v slzách. Kouč Pražanů Josef Jandač se loučí naopak bez mistrovského titulu.



Třinec rozhodl dnešní utkání ve vyprodané O2 areně již v první třetině, kdy se v rozmezí 95 sekund prosadili Vladimír Dravecký a Vladimír Svačina z trestného střílení. Sparta snížila zásluhou Romana Horáka v 53. minutě, vyrovnat se ale domácím již nepodařilo

Po opatrnějším úvodu měli sparťané šanci otevřít skóre při Vránově vyloučení, Sobotka ale ve slibné příležitosti přestřelil. Zkušený útočník v koncovce neuspěl ani v 9. minutě, kdy dostal puk do ideální pozice mezi kruhy.

Hosté se ofenzivně osmělili následně, Růžička ale své sólo nezakončil. Ve 12. minutě nebezpečně dorážel Marcinko, brankář Hudáček byl však připravený. V 15. minutě šli hosté do vedení, když po rychlém protiútoku připravil Roman gól pro Draveckého.

O 30 sekund později se do brejku dostal Marcinko, krajana v brance Sparty ale nepokořil. Domácí se však nepoučili a v 16. minutě se do dalšího brejku dostal Růžička, kterého zastavil Polášek faulem. Hosté dostali výhodu trestného střílení a Svačina ho bezpečně proměnil.

Trenéři domácích následně udělali menší změny v sestavě. Sparta se tlačila do útoku, ale Oceláři pozorně bránili a Pražany do velkých šancích nepouštěli. Navíc pozorně chytal Mazanec, jenž dostal poprvé v play off přednost od první minuty místo Kacetla.

Snížit se Spartě nepodařilo ani při Musilově vyloučení před polovinou zápasu, již ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě prověřil třineckého gólmana Němeček, ani on nesnížil. Velkou šanci přiblížit Třinec zisku titulu měl ve 37. minutě po chybě domácích v rozehrávce Svačina, Hudáček ale svůj tým podržel.

Pozorná defenziva Třinci vydržela až do 53. minuty, kdy chyboval Marinčin a Horák snížil. Vyrovnat a prodloužit finálovou sérii se ale Spartě nepodařilo ani při téměř tříminutové power play. Kouč Václav Varaďa se tak se střídačkou Ocelářů rozloučil dalším titulem.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): „První třetina určila ráz utkání. Tím pádem jsme jenom dotahovali a soupeř urputně bránil. Postupně jsme přidávali složitost do hry. Sedm minut do konce jsme ještě věřili, že by se s tím mohlo něco udělat, ale bohužel soupeř to ubojoval a byl o malinko lepší. Samozřejmě mu gratulujeme k titulu.“

Václav Varaďa (Třinec): „Byla to skvělá série, bylo to velmi vyrovnané. Možná malinko v prvních třech zápasech měla Sparta opticky navrch, ale my jsme vybojovali stav 2:2 (na zápasy). Myslím si, že rozhodl pátý zápas, který jsme bravurně zvládli. Na klukách jsem poté viděl, že to nemá kam uhnout, že titul dáme.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Třinec 1:2. Oceláři slaví extraligový hattrick, rozhodli v první třetině
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 52:43. R. Horák

Hosté: 14:13. Dravecký, 15:48. Svačina

Sestavy

Domácí: Hudáček (Machovský) – Matuškin, Němeček, Polášek (A), T. Pavelka, Moravčík, T. Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, R. Horák, Chlapík – Buchtele, Kaše, Šmerha – Strnad, Vitouch, Dvořáček.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, M. Zbořil, Zahradníček – Daňo, Marcinko, M. Růžička (A) – Chmielewski, Vrána (C), Svačina – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, M. Roman, Dravecký (A) – Hrňa.

Rozhodčí

Jeřábek, Hejduk – Lhotský, Svoboda

Stadion

Návštěva

17220 (vyprodáno) diváků

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
12


Články odjinud