7. dubna 2023 • 16:08

Pavlík se omluvil za kritiku sudích. Rezignoval na výsadní post prezidenta

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po druhém semifinále play off nejvyšší soutěže mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové plály v Ostravě emoce. Majitel vítkovického klubu si to šel po utkání verbálně vyřídit přímo s rozhodčími, které mj. nařknul, že zápas schválně ovlivnili. Nyní s chladnou hlavou šéf hokejové Ridery rezignuje na post prezidenta Asociace profesionálních klubů ledního hokeje. 



S informací přispěchal přímo ostravský klub, který zveřejnil prohlášení majitele Aleše Pavlíka na svém webu.

„Správný chlap by se měl postavit všem věcem čelem, zejména pak těm nepříjemným. Souhlasím s majitelem Mountfield HK Miroslavem Schönem, že jsem svými výroky po druhém semifinálovém utkání překročil pomyslnou červenou čáru. Omlouvám se za svá slova pronesená v emoci,“ píše přímo Pavlík. 

V dalším pokračování textu podává rezignaci na již zmíněný post prezidenta APKLH. „S ohledem na vyhrocenou atmosféru a v zájmu uklidnění situace vás tímto informuji o svém rozhodnutí nyní a doufám, že tím přispěji k uzavření celé kauzy. Věřím, že od této chvíle už se naše, po hokejové stránce, výborná série vrátí zpět na led a už tam i zůstane. Těšíme se společně s Mountfieldem na další zápasy série,“ uzavírá prohlášení Pavlík.

Šéfa Vítkovic vytočilo posouzení tří sporných momentů v druhém semifinálovém klání jeho celku s Hradcem Králové. Hosté z východu Čech i díky rozhodnutí arbitrů zápasu zvítězili i ve druhém utkání a série bude pokračovat za stavu 2:0 pro Hradec právě v aréně Mountfieldu.

Už dříve se nechal slyšet ředitel extraligy Martin Loukota, že chování Aleše Pavlíka bude projednáno Disciplinární komisí ELH, Pavlík se možná i na základě těchto slov rozhodl pro rezignaci na výše zmíněný post.

Sporné momenty ve vzpomínaném duelu byly podle šéfa rozhodčích Vladimíra Pešiny totiž posouzeny správně. „Jak gól na 2:2, tak rozhodující branka v prodloužení měly platit,“ potvrzuje Pešina.

Série pokračuje již v sobotu 8. dubna v Hradci Králové. 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud