Pavel Ryšavý
11. dubna 2023 • 09:50

Jak Třinec přiblížil finále: král Ondřej, Sedlákova volba i sólo válečníka

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Třinec je blízko finále, vyhrál v Pardubicích 4:2 a stačí mu už jen jedna výhra k postupu. Klíčové momenty pátého zápasu? Znovu zářil Ondřej Kacetl, čaroval hlavně v první třetině a při závěrečném náporu Dynama. Hrdinou byl i dvougólový Martin Růžička, který vítězný gól vstřelil ve chvíli, kdy si jel Lukáš Sedlák pro hokejku.

  • Tlak a král Ondřej I.

    Když si přijel Ondřej Kacetl oddechnout v první třetině k lavičce na komerční pauzu, dlouho drbal hlavu ručníkem. Kouřilo se z něj jak z opatovické elektrárny, kam zrovna dovezli uhlí. Pardubice nastoupily s brutálním tlakem, vypálily 17 střel. Ne, Třinec nehrál bídně, jen se prostě vypustila ofenzivní přehrada a na Kacetla se valil jeden útok za druhým. Výsledek? Nula. Brankář zářil.

    Pardubice - Třinec: Dorážející Sedlák nedokázal v tísni zasunout puk přes beton Kacetla
    Video se připravuje ...

  • Sedlákovo „jedu“

    Každé rozhodnutí je vždycky o tom samém. Dobrá cesta, nebo špatná? Třinec začal přesilovku a Lukáš Sedlák zlomil hokejku. Rozjel se hitovat protihráče u modré, vytlačit ho z pásma, to se nepovedlo. Ale měl rychlost, na moment zaváhal, ale pak znovu nakopnul turbo. Sprintoval pro novou hokejku na střídačku. Martin Růžička ale krátkou přesilovku 5 na 3 využil a dal na 3:1. Se dvěma góly se stal králem večera.

    Pardubice - Třinec: Hosté rychle využívají přesilovku! Sedlák ztratil hůl, Růžička trestal, 1:3
    Video se připravuje ...

  • Mandátova asistence

    Pardubice snížily sekundu před konce druhé třetiny na 2:3. Dostaly se na kontakt, klíčový okamžik. Zásadní roli tady hrála „asistence“ Jana Mandáta. Vypálil zhruba osm metrů vedle brány, jeho kanón by jinak letěl někam do tunelu, kde má šatny mládež. Ale Adam Musil stál tak šikovně před brankou, že ho rána trefila do výstroje. Plus měl kliku, že puk zasáhl chráněné místo, jinak by jel na sádru.

    Pardubice - Třinec: Naděje těsně před sirénou! Musil nohou srazil puk, 2:3
    Video se připravuje ...

  • Voženílkovo sólo

    Daniel Voženílek mohl svůj mateřský klub definitivně zaříznout. Pardubický Robert Říčka zkusil v přesilovce drzou věc, že dloubne puk přes soupeře a vylepší situaci. Jenže Voženílek ho chytil a rozjel se sám na Roman Willa. Přes rameno kontroloval, jestli ho někdo chytí, ale bez šance. Nakopnul se výborně. Na 4:2 pro Třinec ale nezvýšil, Will s ním dobře bruslil a střelu na vyrážečku měl.

    Pardubice - Třinec: Will pokryl Voženílkův únik i následnou baseballovou dorážku!
    Video se připravuje ...

  • Poslední nápor a faul-nefaul

    Kacetl byl vynikající v celém zápase, další z klíčových zákroků vytasil při pardubické power play, kdy rychle posunul beton proti Říčkovi. Důležité taky bylo, co se stalo pak. Říčku podrazil Andrej Nestrašil, ale rozhodčí Kika se Šindelem zákrok posoudili přesně v duchu toho, jak řídili celý zápas. Tak trochu proškrtali pravidla, faul pustili a Daniel Kurovský pak dopravil puk do prázdné branky.

    Pardubice - Třinec: Nestrašilovi prošlo podražení, Kurovský pak ujel na prázdnou klec, 2:4
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud