9. března 2024 • 10:20

Lev dostal trest za „sprosťárnu", Plzni v předkole už nepomůže

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský útočník Jakub Lev nesmí hrát tři zápasy za faul ze druhého duelu předkola play off hokejové extraligy. O dvě utkání přijde další útočník Tomáš Chlubna z Českých Budějovic. Tresty vynesl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík, na webu o nich informovala Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.



Třiatřicetiletý Lev v 53. minutě čtvrtečního duelu na ledě Litvínova narazil tvrdě na mantinel domácího obránce Janise Jakse. Za vražení na hrazení byl vyloučen na pět minut a do konce utkání.

„Ukrutná sprosťárna. Je tam vidět čistá frustrace z výsledku a průběhu zápasu," komentoval zákrok expert deníku Sport a přerovský trenér Michal Mikeska.

Ujčík rozšířil trest o další tři starty. Zkušený útočník Lev, jenž byl v základní části nejlepším střelcem a třetím nejproduktivnějším hráčem Západočechů, už nepomůže Indiánům v předkole bez ohledu na další průběh série. Litvínov v ní i díky poslední výhře 4:1 vede 2:0 na zápasy.

Jednadvacetiletý Chlubna se provinil v úvodu třetí třetiny čtvrtečního zápasu nedovoleným zásahem do hlavy nebo krku. Jeho zákrok na karlovarského beka Joonu Huttulu ale dvojice hlavních sudích Roman Mrkva, Pavel Obadal v utkání vůbec nepotrestala. Jihočeši vedou nad Karlovými Vary v sérii 2:0.

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
5


Články odjinud