Michal Koštuřík
17. března 2024 • 08:50

Tomek září, v Kometě neuspěl. V hlavě to neunesl, vzpomíná gólmanův kouč

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do historie Komety se Matej Tomek (26) zlatým písmem nezapsal. Angažmá v Brně špičkovému slovenskému gólmanovi nesedlo. Trápil se, nenaplnil velká očekávání. Po jedné sezoně odešel. „On sám ví, že mu to nevyšlo,“ přikyvuje v rozhovoru pro iSport.cz Václav Pipek, jenž měl tehdy brankáře na povel. Pohodu našel rodák z Bratislavy až v Litvínově. Ve čtvrtfinále play off, které startuje v neděli, má extra motivaci. „Bude chtít všem dokázat, že je výborný,“ nepochybuje.



Když Tomka před sezonou 2021/22 Kometa angažovala ze SaiPy Lappeenranta, počítala s ním do role jedničky a důstojného nástupce Karla Vejmelky. Čekalo se dokonce, že bude ještě lepší. Slovenský reprezentant se zkušenostmi ze zámoří, finské Liigy… Prostě kvalita a perspektiva v jednom. Jenže chemie mezi klubem a vysokým brankářem nevznikla. „Přišel do nové soutěže, top klubu. Myslím, že se s tím úplně nepopral v hlavě,“ vzpomíná Václav Pipek.

Na tréninku přitom vypadal Tomek fantasticky. Spoluhráči ho těžko překonávali, makal poctivě. V tomto směru s ním nebyl žádný problém. „Jeho práce byla na obrovské úrovni. Akorát to bohužel v té době nedokázal přenést

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud