Miroslav Horák
17. března 2024 • 10:20

Zůstane, či odejde? Hrachovina proti Třinci chytá o budoucnost v Motoru

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou letech se českobudějovičtí hokejisté procpali do extraligového čtvrtfinále. Po minulé mizerné sezoně (13. místo) našli znovu svou tvář a zkusí navázat na play off 2021/22, kdy v boji o semifinále přehráli Pardubice 4:1 a nakonec brali senzační bronz. V neděli odpoledne si Motor hodí očekávané rande s pětinásobným šampionem z Třince (od 15 hodin). A bude u toho i Dominik Hrachovina. Jde mu o víc, než by se na první pohled mohlo zdát.



Jistě, motivace vykolejit tým, který poslední sérii play off prohrál v dubnu 2018 ve finále s Kometou, je obrovská. A nosí ji v sobě i Hrachovina a jeho kumpáni. Na jihu Čech cítí slušnou šanci slezského hegemona minimálně krutě potrápit. Motor se výborně naladil během předkola play off, kdy vypráskal Karlovy Vary 3:0 na zápasy a zaujal zejména skvostnými přesilovkami.

Ovšem tahle mise vyhlíží nesčetněkrát složitěji. A bude nesmírně záležet na výkonech budějovických brankářů, kteří budou na druhé straně soupeřit s fantomem play off Ondřejem Kacetlem či pořád hodně oceňovaným Markem Mazancem.

Devětadvacetiletý Hrachovina si během předkola znovu vybojoval pozici týmové jedničky, ovšem jeho budoucnost v Budvar aréně je zahalená mlhou. A to i přesto, že má v klubu platnou smlouvu ještě na příští ročník. Pod kontraktem je i jeho 32letý parťák Jan Strmeň. Byť to není oficiálně potvrzené, v zákulisí se má za hotovou věc, že z Plzně na jih Čech přijde zkraje května Milan Klouček. Brankář, jenž má na Budějovice vynikající vzpomínky, před čtyřmi roky s nimi absolvoval unikátní prvoligovou sezonu, jež vyústila v náskok 44 bodů na druhý celek Chance ligy, a nakonec i v úřední postup mezi domácí elitu. Ale tři brankáři na jednom smetišti? To asi nepůjde dohromady.

Hrachovina působí v Motoru od léta 2021, po minulé nepovedené sezoně šel hodně do sebe, zhubl v přípravě okolo desíti kilogramů, upravil životosprávu. Na druhou stranu, tutovou jedničkou bez nejmenších pochybností se nestal. Kolega Strmeň využil toho, v čem je dobrý. Zaskočit výborným způsobem za parťáka ve chvíli, kdy mu to tolik nelepí.

Zároveň však obvykle nevydrží na pozici vyvoleného dlouho. Jako tentokrát.

Strmeň naskočil do akce ve 49. kole, hned vychytal nulu proti Varům, následně vyhrál proti Třinci a Kladnu, aby v poslední rundě zkraje 28. minuty šel pod deku po čtyřech rychlých gólech Dynama v Pardubicích. A tak trenéři opět ukázali na Hrachovinu.

Na jedničku příští sezony, nebo na artikl k obchodování s konkurencí? Možností je víc, ale jistota v tuto chvíli žádná.

Sezona 2023/24 - České Budějovice vs. Třinec

  • 1:2n - Hrachovina:1 gól, 94,12 %
  • 2:3 - Hrachovina: 3 góly, 76,92 % / Strmeň: 0 gólů, 100 %
  • 3:4p - Hrachovina 4 góly, 90,24 %
  • 5:2 - Strmeň: 2 góly, 88,89 %

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud