21. března 2024 • 20:14

Litvínov - Kometa 3:4. Brno žije! Obrat ve třetí třetině, rozhodl bek Gazda

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno vyhráli ve třetí čtvrtfinálovém utkání v Litvínově 4:3 a snížili stav série na 1:2. Duel plný obratů rozhodl v čase 54:51 obránce Daniel Gazda. Domácím nestačily ani dvě branky Brita Liama Kirka, který vládne se sedmi góly tabulce střelců play off. Čtvrtý zápas série na čtyři vítězné se hraje v sobotu od 17:00 opět v Litvínově.



Už po 17 sekundách putoval na trestnou lavici hostující Flek. Nejdříve zahrozil v přesilovce Hlava, ale větší šanci měl v oslabení kapitán Komety Zaťovič, který v úniku minul. Brňané se ubránili i při Pospíšilově trestu. Ve 12. minutě pomohla Furchovi po Hlavově střele z levého kruhu protější tyč.

Tomek vytěsnil Okálův pokus z pozice mezi kruhy. Další možnost měl Válek, ale bekhendem zblízka brněnského gólmana nepřekonal. Před pauzou ještě aktivitu domácích nedovedl k úvodní brance ani Ondřej Kaše také bekhendovým zakončením po průniku.

Po 20 vteřinách druhého dějství se radovali Severočeši z vedení. Kirk se po pravé straně prohnal kolem Hollanda a forhendovým zakončením překonal Furcha. Vzápětí putoval na trestnou lavici Ondřej Kaše. Po 31 sekundách oslabení sudí Jaroš a Šindel zkoumali u videa zákrok Marcinka na Zemana po strkanici před litvínovskou brankou, ale brněnského centra nevyloučili. Pokračující přesilovku využil po Kollárově přihrávce střelou z levého kruhu právě Marcinko.

Ve 26. minutě se poprvé v sérii dostal do vedení Kometa. Holland překvapil nahozením z pravé strany od mantinelu od modré čáry Tomka a dočkal se v české extralize branky po 82 zápasech poprvé od 30. října 2022. V čase 28:09 domácí odpověděli a za přispění nešťastné teče Kaňáka trefil Zile svou ránou přesně pravý horní roh Furchovy branky. V 33. minutě byla blízko opětovného vedení Kometa, ale Moses ve velké šanci minul a proti Zaťovičovi o chvíli později zasáhl Tomek. Stav nezměnila ani litvínovská přesilovka při Zbořilově trestu.

V třetí třetině při dalším Zbořilově pobytu na trestné lavici nejdříve v oslabení ohrozil Tomka Flek a ještě z dorážky Holland. Na druhé straně po střele Davida Kašeho nedotlačili puk za Furcha Hlava ani Sukeľ. Ve 48. minutě měl litvínovský kapitán Sukeľ po odrazu puku do zadního mantinelu odkrytou branku, ale minul. Za tři minuty mohl strhnout vedení na stranu Komety Zaťovič, jenže neuspěl.

V 53. minutě po 17 sekundách potrestal Pospíšilovo vyloučení Kirk a poslal Vervu do vedení. Z hranice levého kruhu postřelil přes stínícího Hlavu Furcha mezi betony a dal svůj sedmý gól v letošním play off.

Za 51 sekund bylo opět vyrovnáno, když z dorážky skóroval bekhendem Flek. Za dalších 77 sekund otočil stav na stranu hostů obránce Gazda, jenž překonal Tomka z pravého kruhu. Snahu Litvínova o smazání ztráty ještě oddálilo Zileho vyloučení. Kometa těsný náskok udržela a v power play ho ještě mohl pojistit Kohout, jenže trefil tyč prázdné branky.

Hlasy trenérů:

Karel Mlejnek (Litvínov): „Velice vyrovnané utkání. Vedení se překlápělo z jedné strany na druhou, takže to bylo velice vyrovnané, stejně jako byla vyrovnaná utkání v Brně. Čekali jsme dlouhou sérii. Nebojím se říct, že čelíme favoritovi série, čelíme velmi zdatně a jsme samozřejmě připravení čelit i nadále. To, co se dnes stalo, to patří k hokeji a zápasům play off. Nevím, jestli to bylo polevení koncentrace, ale dostali jsme dvě branky ze slotu. Jednou z nízkého slotu osobní souboj a dorážka. Jednou nám po dobruslování chyběl hráč, blbě jsme se zařadili do slotu. Takové věci se stávají. Budeme se z toho muset oklepat, ale věřím tomu, že to zvládneme.“
Jaroslav Modrý (Kometa): „Bylo to takové nahoru dolů. Hrajeme proti velice kvalitnímu soupeři, který to umí velice dobře dopředu. Měli jsme nějaký plán, ale na začátku se necháme dvakrát vyloučit z přemíry snahy. Je potom těžké čelit jejich tlaku, ale kluci se potom srovnali, hráli jsme dobrou partii. Sedm minut do konce jsme dostali gól v oslabení, ale kluci zase ukázali charakter a vůli. Jsem rád, že za to byli odměněni a že jsme získali první bod.“

Góly

Domácí: 20:20. Kirk, 28:09. Zile, 52:43. Kirk

Hosté: 22:15. Marcinko, 25:46. Holland, 53:34. Flek, 54:51. Gazda

Sestavy

Domácí: M. Tomek (Zajíček) – Demel, Zile, Baránek, Šalda, D. Zeman, Czuczman, Strejček – Koblasa, Sukeľ (C), Kirk – O. Kaše (A), D. Kaše (A), Hlava – Válek, Jurčík, Kudrna – Havelka, Zygmunt, Maštalířský.

Hosté: Furch (Lukeš) – Gazda, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Moro, Kaňák, Osburn – Kos, Marcinko (A), Pospíšil (A) – Flek, Cingel, Zaťovič (C) – Moses, Zbořil, Vincour – Kohout, Kollár, Okál.

Rozhodčí

Jaroš, Šindel – Brejcha, Špůr

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5944 diváků

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud