Pavel Bárta
23. března 2024 • 10:05

Série naruby. Proč Litvínov začal tápat: Modrý nasadil čepici a OK není OK

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
4
  • Kometa po dvou domácích porážkách zabrala a v Litvínově rovněž dvakrát uspělaKometa po dvou domácích porážkách zabrala a v Litvínově rovněž dvakrát uspělaFOTO: Koláž iSport.cz

    Tým Vervy přišel o to, co v Brně těžce nabyl. Kometa trpělivě rozleptala litvínovskou chuť, na Hlinkově stadionu vyhrála oba zápasy. Vyletěla nad obzor a obrátila sérii naruby. Po vítězstvích 4:3 a 5:1 vyrovnala čtvrtfinálové skóre a o čem přemýšlet teď má pro změnu štáb Krušnohorců. Deník Sport a web iSport.cz nabízí několik důvodů, proč o slibný náskok přišli.

  • OK není OK

    Rozhodl nájezdy v prvním utkání, ale na první trefu ze hry Ondřej Kaše pořád čeká. Bratr David Kaše se trefil jednou, stejně tak Nicolas Hlava, i to je málo. Tenhle útok spálil i několik tutovek, vytvořil si pár příležitostí, v koncovce to však není OK a Verva tímhle suchem začala trpět. Nepomohlo ani záměrné střídání na čtvrtou brněnskou lajnu. V době, kdy Litvínov vyhrával, to až tolik nevadilo. Ve chvílích, kdy se přestalo dařit, je to vidět mnohem víc.

  • (Ne)bezpečné přesilovky

    Je to bezpečné? Lotyšský rozehrávač Janis Jaks se po trestu už vrátí a Krušnohorci ho možná netrpělivě vyhlížejí. Verva jen doma z osmi početních výhod využila dvě. Nicméně litvínovské přesilovky se staly spíš symbolem zmaru. Chyběl větší soulad, hráči jako by tápali, kde mají místo. Mustr první úderky na soupeře neplatil, druhá tolik času nedostala. Gól dala, ale až když to nebylo nebezpečné. Ani sedmigólový Liam Kirk se ve čtvrtém duelu téměř nedostal do šance.

  • Modrý nasadil čepici

    Brněnský trenér Jaroslav Modrý si na litvínovské zápasy nasadil bekovku, kterou nosil, už když vedl České Budějovice. I taková změna může být dobrá. Přinesla štěstí, všechno je zase jinak. Nepřišlo to najednou, ale po rychlém obratu na konci třetího duelu vyjela ke čtvrtému zápasu na led úplně jiná Kometa. Spadl z ní tlak dvou porážek na domácím ledě, byla najednou uvolněnější, v klidu. A odčarovala fantoma prvních zápasů Mateje Tomka.

  • Blbý zápas Šaldy

    Byl u tří gólů Komety. Radim Šalda hrál zápas blbec. Před prvním zásahem chtěl hrát dlouhou přihrávku, jenže se mu to nepovedlo a otevřel Flekovi pravou stranu. Před druhým škobrtl, načež se za modrou zjevil Greg Moro a skrze ležícího litvínovského beka našel myší díru u bližší tyče. Před třetí trefou hostů zachytil Kristián Pospíšil chybnou přihrávku a Šalda pak už jen sledoval záda brněnského útočníka a parťáka Baránka, který ho pronásledoval.

  • Malý led nebyl dost velký

    Brno přitlačilo v soubojích a odčarovalo kouzlo Hlinkova stadionu, kde byl Litvínov v základní části těžko k poražení, zatímco venku si vedl o dost hůř. Na menším domácím hřišti však neměl tolik pohybu jako na větším ledě Komety. Hostům víc seděl kontaktnější hokej s větším množstvím soubojů, zatímco forčeking chemiků někdy umdléval. Nebyli tak důslední a dotěrní. Tohle všechno si vzala zpátky Kometa. Neprostupná, trestající, sebevědomá.

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud