25. března 2024 • 11:30

Zbraň na Třinec? Energie plyšového talismana manažera Novotného

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinec se na postup ještě pořádně zapotí… Vedl 3:0, teď je to 3:2 v sérii s Českými Budějovicemi. Motor má do semifinále pořád dost daleko, ovšem Oceláře pěkně tlačí do kouta. Šampioni mají o čem přemýšlet. Co za tím vězí? Krom masivního odporu Jihočechů a dvou výher v řadě možná i různé maličkosti.



Sportovní manažer Jiří Novotný donedávna hrál a ví, že k úspěchu je potřeba i štěstí. Na všechny způsoby. Když si sedl v neděli odpoledne do press boxu třinecké arény, aby v nervózním módu sledoval duel o život, v pravé dlani muchlal a svíral malého plyšového zajíce. Dostával zabrat, bylo mu docela teplo i na zimáku…

„Možná to nevydrží,“ usmál se zlehka Novotný. Talisman dostal od své dcery na výjezd do Slezska. Zajíc přinesl štěstí v pátečním duelu doma (4:1), magická síla dětské hračky platila celé dvě třetiny nedělní partie, pak se štěstí unavilo. Ale jen na chvíli. Zajíc tak bude pevnou součástí budějovické revolty i dál.

Anketa

Kdo získá titul v extralize?

Pardubice
Sparta
Třinec
někdo jiný

Oceláři opanovali první tři duely a Jihočeši by tehdy dali všechno za to, aby alespoň jednou vyhráli a neodešli ze sezony s malým kanárem 0:4. „Byli jsme strašně rádi, že jsme doma vyhráli čtvrtý zápas. A teď jsme hrozně spokojení, že jsme vrátili sérii znovu do Budějovic. Lidi se na utkání těší, věřím, že nás poženou a že se na sedmý duel vrátíme znovu sem,“ naplánoval bek Milan Doudera.

Oceláři v neděli po 40 minutách prohrávali 0:2, ale pak spustili vichr. Zakrátko to bylo 2:2 a hostům se udělalo úzko. „Třinec je čtyřnásobný mistr, sílu má obrovskou, musí to být někde znát. Proto jsme moc rádi, že jsme třetí třetinu přežili,“ ulevilo se Douderovi, jenž sám pomáhal v minulých letech stavět zlatou třineckou mašinu.

Teď věří, že se ocitl na správné straně při historickém převratu.

Góly

Domácí: 40:30. Čacho, 43:38. Voženílek

Hosté: 12:25. Kondelík, 33:02. Pýcha, 55:52. Gulaš

Sestavy

Domácí: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Polášek, Šenkeřík – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána (C), M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Kachyňa, Doudera (A), Štich, Pýcha, Vráblík, Gulaši – Gulaš (C), Kondelík, M. Beránek – D. Simon, F. Přikryl, Ordoš – Valský, Pech (A), Kubík – Toman, Vopelka, Koláček – Chlubna.

Rozhodčí

Hradil, Jiří Ondráček I – Jiří Ondráček II, Špůr

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud