24. března 2024 • 19:29

Třinec - České Budějovice 2:3. Motor přežil, Gulaš vystřelil snížení v sérii

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Českých Budějovic ve čtvrtfinále play off extraligy ještě žijí! V pátém zápase dokázali zaskočit Třinec, když sice ztratili vedení 2:0, ale pak přežili kritické oslabení tří proti pěti a vydřeli výhru 3:2. Snížení v boji o semifinále na 2:3 zařídil přesnou trefou v 56. minutě Milan Gulaš. Série bude pokračovat šestým zápasem v úterý v Českých Budějovicích.



Třinec začal aktivně a na střely vyhrál v úvodní třetině 15:7. Hosté ale přečkali nápor bez úhony a v jedenácté minutě poprvé zahrozili. Simon se ocitl v přečíslení sám před Mazancem, který ale sklapl betony včas.

O chvíli později se už České Budějovice radovaly, poté co po pasu Doudery zakončil Kondelík akci do prázdné branky. Gól hosty povzbudil, ale Pech z mezikruží minul a Mazanec ustál velký závar.

I druhou třetinu odstartovali domácí tlakem, Nestrašil se ale v přečíslení neprosadil a poté domácí zbrzdila dvě vyloučení za vysokou hůl. V obou případech rozhodčí udělili čtyřminutový trest, ten druhý až po prozkoumání videa.

Domácí první prohřešek ustáli a jednou je zachránila i tyč, kterou trefil Simon z levého kruhu. Ve druhé přesilové hře Kondelík poslal puk dvakrát těsně mimo, než Pýcha šestnáct sekund před vypršením trestu zvýšil střelou zpoza mezikruží na vyrážečku.

V závěru prostřední třetiny ještě elitní lajna domácích zatopila Hrachovinovi, který vychytal Růžičku i Nestrašila. Na druhé straně odmítl Přikryl třetí gól, proti jeho střele zblízka zasáhl Mazanec.

Trenéři Třince zpřeházeli před poslední třetinou útoky a změna přinesla už po třiceti sekundách hry ovoce. Obránce Marinčin podpořil útok, přihrál puk nezištně z pravé strany před branku a Čacho snížil. Vzápětí Voženílek v šanci minul, ale ve 44. minutě využil z dorážky přesilovou hru. České Budějovice si po slepených gólech vybraly oddechový čas.

Obhájce titulu ve třetí části dominoval, na střely vyhrál 14:2. Promarnil ale 49 sekund přesilové hry pět na tři a v 56. minutě nepokryl Gulaše, který rozhodl střelou z pravého kruhu. Domácí v závěru soupeře uzamkli, ale skóre se už nezměnilo.

Góly

Domácí: 40:30. Čacho, 43:38. Voženílek

Hosté: 12:25. Kondelík, 33:02. Pýcha, 55:52. Gulaš

Sestavy

Domácí: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Polášek, Šenkeřík – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána (C), M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Kachyňa, Doudera (A), Štich, Pýcha, Vráblík, Gulaši – Gulaš (C), Kondelík, M. Beránek – D. Simon, F. Přikryl, Ordoš – Valský, Pech (A), Kubík – Toman, Vopelka, Koláček – Chlubna.

Rozhodčí

Hradil, Jiří Ondráček I – Jiří Ondráček II, Špůr

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Motor České Budějovice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud