26. března 2024 • 20:03

Litvínov - Brno 4:1. Verva slaví postup, Koblasa zazářil hattrickem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova porazili v šestém utkání čtvrtfinále play off extraligy doma Kometu Brno 4:1, sérii vyhráli 4:2 na zápasy a poprvé od zisku historického titulu v roce 2015 postoupili mezi nejlepší čtyři. Svým druhým hattrickem v kariéře v nejvyšší soutěži se na tom podílel útočník Petr Koblasa. Kometa čeká na semifinálovou účast od roku 2019 a stejně jako loni se rozloučila ve čtvrtfinále.



O soupeři Vervy pro boj o finále rozhodne poslední nedohraná série mezi Třincem a Českými Budějovicemi. V případě čtvrtečního postupu Slezanů budou hrát Severočeši s Pardubicemi, při úspěchu Motoru by narazili na pražskou Spartu.

Ve druhé minutě po Sukeľově střele dorážel nejlepší střelec letošního play off Kirk, ale Furch zasáhl. Domácí si vytvořili nápor a hosté odolávali do času 5:41. Ondřej Kaše dobruslil puk v souboji s Gazdou za brankou, našel osamoceného Koblasu a ten zblízka otevřel skóre. V 7. minutě mohl právě Gazda odpovědět, ale jeho rána z pravého kruhu skončila na bližší tyči.

Za čtyři minuty se podruhé radovali domácí. Z brejku vypálil z pravého kruhu Hlava, Furch puk vyrazil před Sukeľa a litvínovský kapitán zamířil do odkryté branky. Snížit mohl Pospíšil, který se dostal sám před Tomka, ale puk mu při zakončení přeskočil hokejku. V 16. minutě ve vlastním oslabení neuspěl ani Cingel, který trefil levou tyč.

Zkorigování skóre se Kometa dočkala v 26. minutě, kdy se Mosesova střela odrazila od zadního mantinelu a Zeman si srazil puk nohou do vlastní branky. Za 24 sekund ale domácí opět vedli o dva góly. Ondřej Kaše, který nastoupil ke 100. utkání v extralize, nabil v pravém kruhu Koblasovi, jenž nedal tvrdou ránou k pravé tyči Furchovi šanci.

Litvínov se ubránil při Jurčíkově čtyřminutovém vyloučení za hru vysokou holí na Okála a v 34. minutě mohl dovršit hattrick Koblasa. V úniku ale ztroskotal s forhendovým blafákem na pravém betonu brněnského gólmana a stejně tak i dorážející Hlava. Při Zbořilovu trestu na dvě plus dvě minuty za faul vysokou holí na Kirka už se v čase 37:32 Koblasa dočkal a po Abdulově nabídce trefil odkrytou část branky.

V úvodu závěrečné třetiny sebral Cingelovi šanci faulem Kirk. Domácí ale v oslabení ustáli tlak Komety a Tomka nepřekonal ani po skončení přesilovky z levého kruhu Moses. Kometa se neprosadila ani při trestu Ondřeje Kašeho a navíc v oslabení zahrozili Sukeľ s Havelkou. Hosté se snažili ještě vrátit do hry, ale litvínovského gólmana nepřekonali. Navíc se ještě museli bránit při Flekovu vyloučení.

Góly

Domácí: 05:41. Koblasa, 09:03. Sukeľ, 25:56. Koblasa, 37:32. Koblasa

Hosté: 25:32. Moses

Sestavy

Domácí: M. Tomek (Zajíček) – Jaks, Zile, Demel, Baránek, D. Zeman, Czuczman, Šalda – O. Kaše (A), D. Kaše (A), Koblasa – Hlava, Sukeľ (C), Kirk – Abdul, Jurčík, Kudrna – Havelka, Zygmunt, Maštalířský.

Hosté: Furch (Lukeš) – Kučeřík, Gazda, Ščotka (A), Holland, Kaňák, Moro, Osburn – Pospíšil, Kollár, Moses – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Okál, Vincour, Kos.

Rozhodčí

Hradil, Šindel – Ondráček, Svoboda

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5944 diváků

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud