Pavel Ryšavý
30. března 2024 • 04:30

Bratři Zohornové už jen na rybníku? Radima si hlídá majitel Pardubic

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2019 si bráchové užívali pózování v reprezentačním dresu u branky. Víc už společně dosáhnout nemohli. Radim + Tomáš + Hynek spolu. Zohornové v jedné lajně. „Sen jsme si splnili, s Hynkem jsem hrál navíc dva roky v Rusku a jeden ve Švédsku. Vždycky jsme si říkali, že by to chtělo i s Radimem,“ říká Tomáš. „Teď je to trochu těžší,“ přidává.



Hynek končí ve Švédsku, ale měla by ho zkoušet lovit Kometa. Radim dohrává sezonu na farmě Pittsburghu. „Uvidíme, co bude. Hynek má nějaké plány, Radim možná taky zavítá do Evropy. Třeba se potkáme někde na vánočním srandamači v Chotěboři na rybníku,“ má Tomáš Zohorna případně záložní variantu.

Není ale tajemství, že majitel Petr Dědek si obšlapuje prakticky všechny české hráče, kteří jsou na pomezí NHL a farmy. Co kdyby náhodou někdo uvažoval o návratu zpátky jako bek Libor Hájek? Radim Zohorna může napsat podobnou story.

Pokud k tomu dojde, pište si, že si s ním Dědek zavolá a bude ho chtít získat pro sebe. „Brácha má pořád sezonu, nevím, jestli tam nějaký kontakt proběhl,“ říká pardubický útočník.

Bratři Zohornovi společně v reprezentaci. Takhle se fotili jako Šťastní
Video se připravuje ...

„Je ve věku, kdy se potřebuje rozvíjet. Jestli nedostane smlouvu v Americe, chce zkusit ty nejlepší ligy v Evropě. Pardubice by taky mohly být jednou z možností, ale nevím. To si bude muset rozhodnout sám,“ doplňuje Tomáš.

Radim Zohorna v sezoně odehrál 31 zápasů za Pittsburgh, tak velikou porci od roku 2020 nikdy neměl. Ale pořád nemá pozici, aby v 27 letech měl stabilní místo v NHL. Na farmě vyniká, ve 25 zápasech má 20 bodů (7+13), ale otázkou je, jak dlouho uvidí smysl v cestě, že se rve o flek.

„Je to pro něj škoda. Díváme se na něj, NHL hrát může. Na farmě vyčnívá, ale každý chce do NHL. Je tam ohromná konkurence, ale rozhoduje ještě strašně moc dalších věcí, aby si vás nechali v týmu,“ mrzí Tomáše, že Radim není naplno zakotvený v nejlepší lize světa.

Klidně se může stát, že dostane laso od Petra Dědka. Radimovi je teď stejně, jako když Tomáš odcházel do Ruska a postupně se začal zlepšovat.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud