Zdeněk Janda
7. února 2019 • 10:10

Tři bratři v reprezentaci? Zohornové se fotili na brance jako Šťastní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Byla to památná fotografie. Jak proslulí hokejoví bratři Šťastní (Peter, Anton a Marián) sedí společně na jedné brance. Tak proč nezkusit, aby přesně takhle zapózovali i bratři Zohornové, kteří se v dnešním zápase se Švédy představí v jednom útoku? „Jestli se ni vydrápeme, tak proč ne?“ pousmál se Tomáš, nejstarší z trojice. Na videu se můžete podívat, jak focení probíhalo.



Góly

Domácí: 27:10. M. Kvapil, 36:33. Jan Kovář, 46:44. Jan Kovář, 50:59. Jan Kovář, 57:33. Sekáč

Hosté: 02:25. Bemström, 58:02. Davidsson

Sestavy

Domácí: Hrubec (Will) – Polášek (A), Zámorský, Štencel, Kundrátek, J. Krejčík, M. Doudera, Hrbas, D. Musil – Gulaš (C), Jan Kovář, Sekáč – Zaťovič (A), Filippi, M. Kvapil – R. Zohorna, T. Zohorna, H. Zohorna – Lenc, P. Holík, P. Zdráhal – Rousek.

Hosté: Hellberg (Reideborn) – Holm (C), Lööv, Dahlbeck (A), Persson, Engsund, Djuse – Lilja, Rasmussen (A), Bemström – Lindqvist, Kellman, J. Boqvist – Nygard, L. Johansson, Davidsson – Larsson, Händemark, Sylvegård.

Rozhodčí

Kova, Vikman (oba FIN) – Löfgren, Persson (oba SWE)

Stadion

Hala Hovet, Stockholm (Švédsko)

Návštěva

6377 diváků

Na žádost Sportu Tomáš Zohorna ochotně kývnul a po včerejším tréninku ve Stockholmu v hale Hovet hned svolal bráchy.

„Pojďte sem, jdeme se fotit!“ zavelel. A šlo se. Chvíli trvalo, než všichni tři na branku skočili. Ale zdárně se jim to povedlo. „Nespadne to?“ zeptal se nejmladší Radim. „Neboj, nespadne,“ měl pravdu nejstarší Tomáš… Fotoreportér deníku Sport Michal Beránek si trojici chvíli šteloval, potom mačkal spoušť. Všechno klapnulo.

Bratři Zohornovi společně v reprezentaci. Takhle se fotili jako Šťastní
Video se připravuje ...

„Moc děkujeme!“ zahlásil Tomáš Zohorna, opora národního týmu z Chabarovsku. „Určitě je pro nás čest, že jste nás takhle vyfotili. To bude skvělá památka do rodinného alba.“ Dneska přibudou další snímky. Ze společného zápasu. Ten začíná v devatenáct hodin a bratři Zohornové (Tomáš, Hynek a Radim) do něj naskočí v jednom útoku.

Což se v historii samostatné české reprezentace ještě nestalo. V té československé ano. Právě díky bratrům Šťastným. Historický okamžik nastal 17. prosince 1978, kdy na Izvěstijích naskočili společně Marián (25 let), Peter (22) a Anton Šťastní (19) ze Slovanu Bratislava. Celkem nastoupili ke 31 reprezentačním duelům.

Teď mají české nástupce. Nemají sice tak slavná jména, ale i tak na ně bude upřená velká pozornost. „Věřím, že právě tenhle útok by mohl zápas i rozhodnout,“ uvedl po včerejším tréninku hlavní kouč Miloš Říha.

Bratrská chemie by měla pomoct rozleptat švédskou reprezentaci.

Bratři Šťastní v reprezentaci v sezoně 1979/1980: zleva Marian, Peter a Anton
Bratři Šťastní v reprezentaci v sezoně 1979/1980: zleva Marian, Peter a Anton

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud