31. března 2024 • 19:30

Pardubice - Litvínov 2:1. Drama na úvod! Kaše odmítl srovnat, hrdina Vála

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic vstupují do semifinále vyřazovací části proti Litvínovu vítězně. Hosté vedli po brance Jindřicha Abdula, ale ještě před koncem první části srovnal Matej Paulovič. Dlouho smírný duel ve třetí třetině otočil šťastnou střelou obránce Ondřej Vála. Dynamo ještě mohlo hubený náskok ztratit, těsně před koncem jel sám na brankáře Romana Willa útočník Ondřej Kaše, jenže puk ho neposlechl a zmizel mu z hole. Pak už se Východočeši ubránili a po výsledku 2:1 berou první bod v sérii.



Hokejisté Pardubic vstoupili do semifinále play off extraligy výhrou 2:1 nad Litvínovem. Utkání, ve kterém mělo Dynamo výraznou střeleckou převahu, rozhodl ve 44. minutě obránce Ondřej Vála. Série hraná na čtyři výhry bude pokračovat v pondělí opět na východě Čech.

Domácí začali podle očekávání aktivně a litvínovský brankář Tomek byl od úvodu v permanenci. Ve 3. minutě byl blízko otevření skóre Pánik, slovenský gólman ve službách soupeře si ale poradil s první střelou i následnou dorážkou.

V polovině první třetiny zaskočil téměř vyprodanou enteria arenu Abdul, který si nabruslil do ideální pozice mezi kruhy a Will po jeho tečované střele poprvé inkasoval,

Dynamo se ale dál tlačilo do útoku, vyrovnat mohl Hájek, ale podařilo se to až v 17. minutě Paulovičovi, který se po sérii hraničních zákroků dostal osamocený před Tomka a zkušeně zakončil.

Pardubičtí hráči v první třetině vyslali na Tomka 20 střel a obraz hry se nezměnil ani ve druhé části, jen Willovi ještě práce ubyla. Ve 25. minutě se do slibné příležitosti dostal Adam Musil, Tomek si ale poradil i s dorážkou.

V polovině utkání si domácí zahráli poprvé přesilovou hru, Havelkovo vyloučení ale nedokázali využit. Výraznější šance diváci viděli až na konci třetiny. Proti Zohornovi se betonem vyznamenal Tomek, Willovi na druhé straně při Zygmundově zakončení pomohla tyč.

Na přelomu druhé a třetí části Pardubice nevyužily druhou přesilovou hru, ve 45. minutě se ale dostaly do vedení. Po individuální akci se prosadil obránce Vála, jehož zakončení propadlo Tomkovi mezi betony.

Litvínovští museli začít myslet i na útočnou činnost a připravenost musel dokumentovat i Will. Zároveň ale měli domácí hráči možnost kontrovat z rychlých protiútoků. V 55. minutě mohl Dynamo uklidnit Poulíček, třetí gól ale nepřidal.

Vyrovnání měl na hokejce v 57. minutě Ondřej Kaše, samostatný nájezd ale nezakončil ideálně. Těsnou výhru domácí obránili i při power play soupeře.

Góly

Domácí: 16:44. Paulovič, 44:10. Vála

Hosté: 09:22. Kudrna

Sestavy

Domácí: Will (Pavlát) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek, M. Houdek – Pánik, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.

Hosté: M. Tomek (Zajíček) – Zile, Jaks, Baránek, Demel, Czuczman, D. Zeman, Šalda – Koblasa, D. Kaše (A), O. Kaše (A) – Kirk, Sukeľ (C), Hlava – Kudrna, Jícha, Abdul – Maštalířský, Zygmunt, Havelka.

Rozhodčí

Stadion

Enteria arena, Pardubice

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

HC VERVA Litvínov Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud