Martin Molčík
11. dubna 2024 • 14:00

Čím si Třinec musí získat sedmý duel: vykolejit Spartu i aktivita při vedení

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Stále jsou na pokraji propasti. Už dvakrát se však třineckým hokejistům podařilo v semifinále play off Tipsport extraligy proti Spartě odvrátit vyřazení a zůstat v boji o další finále. Po vítězství 3:2 v Praze mohou Oceláři před svými fanoušky ve Werk Areně srovnat stav série z 0:3 na 3:3 a vynutit si rozhodující sedmý zápas. V článku iSport.cz si přečtěte, čeho se pro úspěch v šesté semifinálové bitvě musejí Slezané udělat.

  • Být produktivní

    V pátém duelu to Oceláři ukázali v plné parádě. V první třetině se krásnou střelou z první  prosadil Marko Daňo a poté se k němu se štěstím přidal Marian Adámek. Pokud se Třinec dostane do dvoubrankového vedení, ví, jak s ním naložit. Proto pro něj bude důležité, aby dokázal nabídnuté příležitosti potrestat. V prvních dvou duelech v Praze se mu to nepovedlo a v konečném výsledku se to nemilosrdně projevilo.

  • Fantom Kacetl

    Opět ho trenéři vytáhli v sérii se Spartou. A stejně jako minulý rok se tak stalo po prvním prohraném zápase. Od té doby zatím odchytal v semifinále vše a sparťanské střelce začíná trápit čím dál víc. Pokud chtějí Slezané jako první tým v historii obrátit stav série z 0:3 na 4:3, musí být právě Kacetl neprůstřelnou zdí. Zkušenosti i dovednosti na to určitě má. V play off si zatím drží úspěšnost zákroků na 92,86 procentech.

  • Aktivnější přístup při vedení

    Téměř po celou dobu pátého semifinále se Třineckým dařilo bez problému bortit nájezdy sparťanských útočníků. Aktivně bránili střední pásmo a sebrané kotouče šikovně vyhazovali tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Když už to vypadalo, že pohodlně dokráčí k vítězství, zalekli se. Posledních pět minut zalezli do obrané třetiny a čekali na smrt. Ta málem přišla. V šestém zápase si nemohou dovolit stejnou věc zopakovat.

  • Vykolejit Spartu

    Třinec byl pod tlakem. Prohrával už 0:3 na zápasy a vyřazení viselo na vlásku. Teď mu chybí jediný bod k vyrovnání série. Ocelářům se totiž podařilo dostat sparťanským hráčům do hlavy a rozhodit do té doby jejich bezchybnou hru. Stejně k tomu budou muset přistoupit i ve čtvrtek před vlastními fanoušky. O téměř veškeré dění se starají Daniel Voženílek a Marko Daňo. Oba borci jsou do vyřazovacích bojů nesmírně platní.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud