Martin Molčík
11. dubna 2024 • 09:40

Čím si Sparta musí vybojovat finále: nezaspat, klid na duši či propálit bloky

Vstoupit do diskuse
4
  • Momentka ze souboje Sparty s TřincemMomentka ze souboje Sparty s TřincemFOTO: Beranek / Sport

    Už dvakrát mohli ukončit dynastii Ocelářů. Šancí na rychlý postup do finále play off Tipsport extraligy ale hokejisté Sparty nevyužili a dali velkou příležitost Třinci ke zvratu. Proniknutí do boje o Masarykův pohár mají Pražané stále ve svých rukách, k tomu je ovšem třeba uspět na ledě úřadujících mistrů, kam se vypravili letadlem. V článku iSport.cz se podívejte, co musí tým kouče Pavla Grosse udělat pro triumf nad klubem, který poslední čtyři sezony končil jako šampion.

  • Nezaspat

    Chytit začátek. To bude hlavní úkol v šestém utkání. Poslední dva duely se to Spartě nedařilo. Oba ztratila právě v úvodních dvaceti minutách, a to shodně 0:2. Proti houževnatě a účinně bránícím Ocelářům se pak skóre jen velmi těžko obrací. Navíc v dosavadním průběhu série platí, že kdo se dostane do vedení, dokáže dotáhnout zápas do vítězného konce. Může to být hlavní klíč k výhře a cestě do finále.

  • Klid na duši

    Pokud Grossův soubor hraje, co má, je těžko k poražení. Krásně to bylo vidět na začátku semifinálové série. Třinci se ale v posledních zápasech podařilo propracovaný systém soupeře nabourat. Čím? Potyčkami, provokacemi a pěstními souboji. Výbornou práci odvádí Daniel Voženílek. Pokud se do těchto šlamastyk nechá klub z hlavního města zatáhnout i v šestém duelu, půjdou na dlaň Ocelářům, kteří si tím přetáhnou výhodu na svou stranu.

  • Propálit bloky

    Ve druhé třetině pátého zápasu Sparta herní aktivitou přebírala otěže a trávila spoustu času v útočném pásmu. Z hokejek lítal jeden projektil za druhým. Problém byl v tom, že za žádnou cenu se nemohl prokousat přes propracovaný třinecký blok těl. Ocelářů byli v trajektorii každé rány a chvílemi to vypadlo, že si chtěli s Ondřejem Kacetlem prohodit roli. Pražané musí najít cestičky, kudy dostat puk na branku.

  • Pomoci si přesilovkou

    Pouze ve třetím semifinálovém zápase Sparta dokázala využít dvě přesilové hry. Jinak ale hra v početní výhodě není dobrá. Zbylými 16 příležitostmi totiž Řepík a spol. pohrdli a procentuální úspěšnost drží pouze na hodnotě 13,04 %. Hodně se to podobá minulé sezoně, kdy se Sparta trápila a byl to jeden z faktorů nezvládnutého čtvrtfinále. Pokud chce uspět, musí přesilovky zlepšit.

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud