Květoslav Šimek
30. listopadu 2011 • 15:30

Pi**, já si tě najdu! křičel podle sudích Malík. To je lež, tvrdí obránce

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise řeší emotivní protesty vítkovického obránce Marka Malíka z utkání 26. kola s Třincem (3:1). V poslední třetině dostal zkušený zadák od rozhodčích Homoly a Blechy, kterým se repríza jarního finále extraligy vůbec nepovedla, dohromady 55 trestných minut. Rozhodčí pak do oficiálního zápisu napsali, že je Malík vulgárně urážel. Doslova zmiňují jeho údajnou větu: „Pi.., já si tě najdu.“



Malík se do rozhodnutí disciplinární komise nechce vyjadřovat. Nicméně se zásadně ohradil proti uvedené nadávce.

„V zápisu jsou lživé a mylné informace. Když jsem jej viděl, nastartovalo mě to znovu,“ říkal Malík po dopoledním tréninku. Víc se k situaci vyjadřovat nechtěl. „Dejte mi čas, počkám na rozhodnutí disciplinárky.“

Šéf disciplinární komise Karel Holý už nad případem seděl. Zatím však nerozhodl. „Malík dostal trest ve hře, takže automaticky jedno utkání hrát nebude,“ řekl Karel Holý pro iSport.

„My se k případu vrátíme ve čtvrtek, nebo v pátek, budeme se do té doby snažit sehnat podrobnosti, záznamy a videa. To, co zatím prošlo televizí, nám téměř nic neřeklo.“

Malíka rozlítila situace ze 48. minuty. Vítkovický útočník Peter Húževka vystřelil těsně po odpískání na brankáře Hamerlíka a než se stačil omluvit, srazil jej k ledu třinecký útočník David Květoň.

Po Húževkovi zůstaly na ledě stopy krve, spoluhráč Tomáš Káňa okamžitě na Květoně vystartoval. Postupně se do slovní přestřelky zapojili i vítkovičtí obránci Tomáš Kudělka a právě Marek Malík. Ten si dokonce sundal rukavici a jasně na Květoně ukazoval, že si jej při nejbližší příležitosti podá.

Co se píše v zápise o Malíkovi
47.26 vyloučen hráč Malík na 10 minut za nesportovní chování. 52.51 se z trestné lavice projevoval nesportovním chováním (protestoval, za což mu byl udělen OK trest). Následně přerazil hokejku o plexi s výrokem – pi.., já si tě najdu.

Za protesty dostal Malík desetiminutový trest. Když o pět minut později vstřelil vítkovický Juraj Štefanka z přesilovky gól na 3:1 a rozhodčí u časoměřičů hlásili střelce a asistenty, Malík se na trestné podle všeho ozval znovu.

„To jste rádi, že jsme dali gól,“ měl údajně říct na jejich adresu. Za to podle zápisu nejdřív dostal „dvacítku“. A když seknul hokejkou do plexiskla a přelomil ji, tak i trest ve hře.

V jiskřivé atmosféře od něj měla přilétnout i nadávka, kterou rozhodčí zapsali do zápisu. „Co je v zápisu, není pravda. Tohle by se nemělo jen tak nechat projít, protože by to bylo ke škodě všeho,“ dodal Marek Malík.

Malík po prohraném finále.
Malík po prohraném finále.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud