2. prosince 2011 • 16:46

Malík se brání: Výraz 's prominutím do prdele' je pohlazením do tváře

Autor:
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovický obránce Marek Malík nijak nezastírá, že jej rozhodčí Martin Homola svým výkonem a hlavně rozdílným posuzováním výroků na špatné pískání zápasu Vítkovic s Třincem rozlítil. Připouští, že po dvou desetiminutových trestech použil v afektu i vulgární výrazy. „Ano, ale až po dvou desítkách, které jsem dostal, přestože jsem k němu byl slušný. Aby si na mě takhle rozhodčí honil svoje ego, tak to by naštvalo každého!“ říká Malík v rozhovoru pro Sport.



Obránce Marek Malík dostal v duelu s Třincem za protesty dohromady 55 trestných minut. Rozlítil se, rozštípal hokejku o plexisklo, nadával. Rozhodčí Homola pak do oficiálního zápisu mimo jiné zapsal, že na něj Malík křičel: „Pi.., já si tě najdu.“
Disciplinární komise Malíka potrestala stopkou na dva zápasy. Jedna automaticky za trest ve hře, druhá za peprné výrazy. Rozhodčí Homola s Blechou nebudou za mizerný výkon v derby trestáni. "Arogantní je on," vzkazuje mu obránce Marek Malík.

Celá situace vypjatého derby mezi Vítkovicemi  a Třincem vznikla po střetu Květoně s Húževkou. "Strašně to chtěl uklidňovat, načež já jsem reagoval, že tohle je derby, vy po nás žádáte, abychom hráli bez emocí a přitom nepískáte fauly, které jsou do očí bijící. S takovým můžete jít s prominutím do prdele.‘ Řekl jsem to klidným tónem, žádným zvýšeným hlasem, žádné vulgární slovo. Jenom tohle. A on mi bez řečí udělil desetiminutový trest," hájí se Malík.

Ostřílený bek tedy přiznal, že v debatě se sudím Homolou použil vulgární slovo. "Ano, tenhle výraz není nejspisovnější, ale jestli rozhodčí Homola v průběhu zápasu přehlíží, že tam na něj hráči řvou stokrát horší slova, které tady nemůžu publikovat a je to od pánských, po dámská přirození… Prostě slova hrubého zrna. Tak to si myslím, že výrok – s prominutím do prdele, to je úplně pohlazení po tvářičce," tvrdí obránce Vítkovic.

Malíkův spor s Homolou pokračoval na trestné střídačce, kam hráč zamířil po udělení desetiminutového trestu. "V zápise pak uvedl, že jsem přes plexisklo pořvával protesty, nebo nějaké protestující výroky na něj. To je ten lživý argument ze zápisu, proti kterému jsem se ohradil. Já jsem přes plexisklo na něj nic nepořvával," říká hráč ze zkušenostmi z NHL.

Celý rozhovor s Markem Malíkem čtěte v sobotním Sportu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud